Jaramaz i Lučić šokirali Blaugranu i uhvatili "brejk", Vasa i društvo bez novog podviga (VIDEO)

21.04.2022

21:25

0

Sada je nerešeno u obe ove serije

Jaramaz i Lučić šokirali Blaugranu i uhvatili "brejk", Vasa i društvo bez novog podviga (VIDEO)
profimedia-0684530303 - Copyright Profimedia

Bajern Minhen naših Vladimira Lučića i Ognjena Jaramaza došao je do "brejka" u Barseloni.

Izabranici Andree Trinkijerija pobedili su u Palau Blaugrani 90:75 i tako došli do 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Dešon Tomas je postigao rekord karijere sa 25 poena, od čega je 19 bilo u prvom poluvremenu, čime je pomogao Bajernu da posle 20 minuta ima dvocifrenu prednost – 48:35. Sjajno američko krilo dodao je svom učinku i sedam skokova i dve asistencije za ukupni indeks korisnosti od 29.

Barselona se vratila u trećoj četvrtini, ali onda je Andreas Obst pogurao Bajern vezanim trojkama posle kojih su zadržali dvocifrenu prednost pred poslednjih 10 minuta – 67:56. Barselona u poslednjoj četvrtini nije imala odgovora na čvrstu i snažnu igru Bajerna.

Pored Tomasa i Obsta, istakao se i Jaramaz sa 11 poena, tri skoka i pet asistencija. Lučić je meč završio sa pet poena i četiri skoka.

Barselonu su predvodili Nikola Mirotić i Nikolas Laprovitola sa po 16 poena.

U drugoj večerašnjoj utakmici, Olimpija Milano je izjednačila na 1:1 protiv Efesa naših Vasilija Micića i Filipa Petruševa.

Izgleda da će u ovoj seriji odbrana biti ključ, pošto su se oba tima večeras fokusirala na taj segment igre, ali je na kraju slavio italijanski – 73:66.

Ključni trenutak utakmice desio se dva minuta pre kraja, kada je Ben Bentil pogodio svoju prvu trojku, iako je promašio prva tri šuta. Odgovorio je Šejn Larkin za Efes, ali je Troj Danijels odmah uzvratio još jednom.

To je Olimpiju dovelo u vođstvo 67:66. Micić je posle toga promašio šut, a Šavon Šilds je pogodio težak šut sa distance. Na to se nadovezao Kajl Hajns u odbrani, blokiravši šut iz ulaza Micića, a onda je Šilds dao koš uz dodatno bacanje, čime je meč i definitivno prelomljen.

Najefikasniji u Efesu bili su Larkin sa 19 i Micić sa 18 poena. Petrušev nije ulazio u igru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike