Šampion razbio Čikago i prošao dalje: Janis blistao, Bulsima ne pomaže ni "leteći Crnogorac (VIDEO)

28.04.2022

05:32

0

Milvoki zakazao okršaj sa Bostonom na radost svih ljubitelja košarke

Šampion razbio Čikago i prošao dalje: Janis blistao, Bulsima ne pomaže ni "leteći Crnogorac (VIDEO)
Tan2022-4-28_15418907_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Aktuelni šampion NBA lige, Milvoki Baks nastavio je da igra odlično u plej-ofu bez ključnih igrača, tako da Čikago stvarno nije imao odgovor na još jednu odličnu partiju domaćina.

Falili su ključni igrači, ali tu je, naravno bio glavni – Janis Adetokunbo, koji je meč završio sa 33 poena i devet skokova u pobedi Baksa od 116:100.

Milvoki je tako u pet mečeva završio seriju prve runde plej-ofa na vrlo dominantan način. Baksi su poslednje tri utakmice dobili sa prosečnom razlikom od 23,2 poena, iako su igrali bez Krisa Midltona, koji se povredio tokom druge utakmice.

Milvoki će u polufinalu Istoka igrati protiv Bostona, koji je ranije "počistio" sa parketa takozvani "super-tim" Bruklin.

Milvoki je pokazao da je zaista sazreo. Prošle godine je osvojio prvu titulu posle 50 godina iako je u poslednje dve utakmice finalne serije igrao bez Janisa.

Doduše, i Čikago je bio oslabljen večeras. Zek Lavin je bio u izolaciji zbog korone, dok je Aleks Karuzo morao da miruje zbog potresa mozga.

U porazu Bulsa sjajan je bio "leteći Crnogorac" Nikola Vučević, koji je meč završio sa 19 poena i 16 skokova. Najefikasniji u Čikagu bio je Patrik Vilijams sa 23 poena.

Milvoki je treći nosilac i sada igra sa Bostonom, koji je drugi. Oba tima su se sjajno pokazala u prvoj rundi, tako da ljubitelji košarke sa nestrpljenjem čekaju ovaj duel.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike