Dončić držao čas košarke, Džezeri se ne pitaju! Na Istoku Bruklin počišćen sa terena, Toronto učinio seriju zanimljivom (VIDEO)

26.04.2022

05:30

0

A ta terenu je bio i Boban Marjanović

Dončić držao čas košarke, Džezeri se ne pitaju! Na Istoku Bruklin počišćen sa terena, Toronto učinio seriju zanimljivom (VIDEO)
Tan2022-4-26_526139_1 - Copyright Tanjug/AP/Tony Gutierrez

Dalas Maveriksi su stigli do vođstva u petom meču plej-of serije sa ekipom Jute Džez i to na pogon Slovenca, Luke Dončića.

Još jednu briljantnu partiju prikazao je Dončić, te potvrdio da je povreda prošlost. Maveriksi su na kraju slavili sa 102:77, a srpski košarkaš, Boban Marjanović, na terenu je proveo tek oko 75 sekundi, te upisao samo jedan skok. Na Dalasu je sada da ostvari pobedu i u šestom meču, te da obezbede plasman u polufine Zapadne konferencije.

Dončić je utakmicu okončao sa 33 poena, 13 skokova i pet asistencija, te je bio glavni igrač Maveriksa. Slovenac je diktirao tempo meča, te atraktivnim potezima oduševljavao publiku. Juta sa druge strane, u ovom susretu je bila potpuno nadigrana. 

 

 

Pre svega zahvaljujući čvrstoj odbrani, kojom su Džezeri sačuvani na manje od 80 poena, dok je napad bio briljantan, pa su već u drugoj deonici imali dvocifrenu prednost.

Kod Jute, Džordan Klarskon je bio najefikasniji sa 20 poena, a Rudi Gober je stigao do dabl-dabla sa 17 poena i 11 skokova.

Filadelfija je seriju sa Torontom učinila i te kako zanimljivom. Siksersi su u plej-ofu brzo stigli do 3:0 i gotovo kada su svi pomislili da je kraj, Toronto je smanjio na 3:2, te nagovestio da mogu napraviti preokret koji nije viđen 75 godina.

U petom susretu ovih ekipa, Toronto je na gostovanju stigao do pobede rezultatom 103:88 i učinio seriju vrednu pažnje.

Boston Seltiksi su četvrtom meču savladali Bruklin Netse sa 116:112 i tako se plasirali u polufinale, gde čekaju boljeg iz okršaja Milvokija i Čikaga, a Baksi u ovom momentu imaju prednost od 3:1.

 

 

Mnogo se očekivalo ove sezone od Netsa, međutim, velike zvezde su zakazale, a naročito u plej-of seriji, gotoo da ništa nismo videli od Kevina Durenta i Kajrija Irvinga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike