Partizan pamti trojku Dušana Kecmana, ali i onu Nolana Smita! Ogromna sreća, ali i tuga na isti dan (VIDEO)

25.04.2022

07:20

0

Crno-beli se svakog 25. aprila sećaju trojke koja će ostati upamćena za sva vremena

Partizan pamti trojku Dušana Kecmana, ali i onu Nolana Smita! Ogromna sreća, ali i tuga na isti dan (VIDEO)
20100425mmKecman10 - Copyright MN Press

Partizan će zauvek pamtiti dve trojke pogođene u aprilu - onu Aleksandra Đorđevića 1992. godine i Dušana Kecmana usred Zagreba 2010. godine. Doduše, sa daleko manje osmeha prisetiće se i onog pogotka Nolana Smita iz 2014. A, poslednja dva poteza dogodila su se baš na isti dan, istog datuma - 25. aprila. Na današnji dan.

Da krenemo od pozitivnijeg sećanja - epske trojke Duleta Kecmana.

Krcata zagrebačka Arena, u kojoj je bilo više od 16.000 gledalaca, ostala je šokirana kada je Kecman sa linije za tri poena, na svojoj polovini terena, poslao loptu kroz obruč – na 0,6 sekundi do kraja produžetka protiv Cibone.

Mnoge priče su ispričane na tu temu, a pamti se i to što je vreme zaustavljeno posle trojke Bojana Bogdanovića. Mogli su za zapisničkim stolom da puste da istekne vreme, ali... Ostavili su šansu Kecmanu da postane besmrtan.

I on je to iskoristio.

- Vreme nije isteklo, vreme nije isteklo - ostaće zauvek upamćen komentar na sve što se događalo.

Doneo je Kecman trojkom veliku radost navijačima Partizana. Doneo je titulu prvaka AdmiralBet ABA lige, u poslednjim stotinkama, pa na sve to protiv Cibone usred Zagreba. Za mnoge pristalice crno-belih to je bilo nešto najbliže idealnom.

Zbog toga će se i za 10, i za 50 godina vrteti snimak iz Zagreba koji je obišao svet. I spada svakako među najspektakularnije poteze u istoriji košarke, ali i sporta uopšte.

Gotovo - za rubriku "verovali ili ne".

E, četiri godine kasnije, može se reći da je Fortuna odlučila da okrene leđa Partizanu. I to baš 25. aprila.

Igrao se Fajnal for Jadranske lige u Beogradu, Crvena zvezda je već eliminisana od strane Cibone, a Partizan je igrao protiv Cedevite u Areni.

I delovalo je da će Partizan do finala, vodio je 79:78, imao je napad. Milenko Tepić je promašio trojku, lopta se odbila do Nolana Smita... A, onda kolaps.

Prosto neverovatno kako je lopta zaigrala po obruču, usred Beograda, a koš je postigla hrvatska ekipa. I to na 25. april ni manje ni više.

Izgleda da su crno-beli morali da "plate" za onu trojku Kecmana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike