Partizanovo i Huventudovo ispadanje pokrenulo debatu: Da li je format Evrokupa dovoljno fer?

22.04.2022

15:39

0

Autor: 24sedam

Španska Marka nije zadovoljna sistemom

Partizanovo i Huventudovo ispadanje pokrenulo debatu: Da li je format Evrokupa dovoljno fer?
20220420npGrobari15 - Copyright MN Press

Novi format Evrokupa, u kome se od osmine-finala nadalje sve rešava u jednoj utakmici, mnogima je podigao obrve i pre nego što je počela sezona. I dok mnogi misle da je to donelo uzbuđenje, otvorila se debata oko toga da li je novi format dovoljno fer.

Posebno se postavlja pitanje posle eliminacije Huventuda i Partizana, a postavlja ga čuveni sportski list iz Španije - Marka.

- Format takmičenja je već doveden u pitanje jer se smatra nepravednim da se mora igrati duga regularna faza od 18 utakmica, a zatim se sve to mora odigrati u jednoj utakmici od osmine finala - piše Marka.

A zatim dodaje:

- Sada ni Huventud, ni Partizan zbog sportskih zasluga neće moći da dođu do Evrolige. U slučaju srpskog kluba, to im je bio jedan od ciljeva u sezoni. Moraće sada da sačekaju poziv iz elitnog kontinentalnog takmičenja, koje još ne zna koji će biti kriterijumi za plasman u naredno izdanje, niti koliko će ekipa učestvovati i da li će ruski klubovi biti tamo, iako se to čini komplikovanim - piše Marka, mada zaboravlja mogućnost prohodnosti u Evroligu iz AdmiralBet ABA lige.

Jasno je, Huventud i Partizan su kroz celu grupnu fazu, nekoliko meseci, gradili što bolju poziciju, da bi im cela sezona stala u jednu utakmicu.

Bez revanša.

Zato se Marka pita da li je to sve - fer?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike