Večiti i FMP direktno do polufinala KLS-a: Donosimo vam raspored ekipa koje igraju za četvrto mesto

23.04.2022

08:21

0

Termini završnice zavise od okršaja Borca i Zlatibora

Večiti i FMP direktno do polufinala KLS-a: Donosimo vam raspored ekipa koje igraju za četvrto mesto
Crvena zvezda Partizan Derbi košarka (52) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Plej-of Košarkaške Superlige Srbije i ove sezone igraće se nešto drugačije nego prethodne, pa su tako organizatori odlučili da Crvenoj zvezdi, Partizanu i FMP-u omoguće direktan plasman u polufinale zbog obaveza u AdmiralBet ABA ligi.

Odnosno, šest najboljih timova Košarkaške lige Srbije igraće sa Borcem i Megom, kako bi se izborili za to četvrto mesto u polufinalu.

Jučerašnja pobeda Mege u Novom Mestu, dala nam je i konačan izgled tabele, pa i rasporeda takmičenja.

U prvom četvrtfinalu, Mega će igrati sa užičkom Slobodom, snage će potom odmeriti Borac iz Čačka i Dinamik, odnosno Zlatibor - Mladost Zemun i Sloga Kraljevo - Vojvodina.

U polufinalu se ukrštaju bolji iz serije Mega - Sloboda i Sloga - Vojvodina, odnosno Borac Čačak - Dinamik i Zlatibor - Mladost. 

 

 

Što se termina tiče, dosta zavisi od baraža između Borca i Zlatibora, a ukoliko se završi 4. maja, četvrtfinala će se igrati 7. maja i 9. maja, kao i eventualno 11. maja u slučaju da serija ode u treći meč. Polufinala bi bila na programu 14. maja, 16. maja i 18. maja, a finale 21. maja, 23. maja i 25. maja u slučaju majstorice.

Ukoliko serija između Borca i Zlatibora kojim slučajem ode u tri meča, četvrtfinala kreću 11. maja, a potom se igraju 13. maja i eventualno 15. maja. Polufinala bi krenula 18. maja, potom bi se igralo 20. maja i 22. maja, a finale 25. maja, 27. maja i 29. maja. 

Termini odigravanja završnice lige biće naknadno objavljeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike