Pokuševski ponovio da navija za Partizan od malena, pa otkrio kako mu je Jokić pomogao sa samo par reči

23.04.2022

07:45

0

Dotakao se i reprezentacije

Pokuševski ponovio da navija za Partizan od malena, pa otkrio kako mu je Jokić pomogao sa samo par reči
20220420npPokusevski3 - Copyright MN Press

Perspektivni srpski košarkaš, Aleksej Pokuševski, ove godine je skrenuo pažnju na sebe i u najelitnijoj košarkaškoj ligi sveta. U dresu Oklahoma siti Tandera, iz utakmice u utakmicu je pokazivao napredak, a vreme uskršnjih praznika provodi u Srbiji.

Jutros je bio gost Jutarnjeg programa na RTS-u, gde se dotakao života u Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnog perioda.

- Znači mi puno, psihički da se odmorim, pošto je NBA sezona dosta dugačka i puno utakmica ima, tako da mi prija odmor uz maminu i bakinu kuhinju. Uglavnom su tu drugari koji nisu povezani sa košarkom i porodica sa kojom ću provesti praznike - kazao je Aleksej, pa se osvrnuo na igru i teren:

- Za sada mi je jako važan napredak, da budem svake sezone što bolji, uvek može bolje, bitan mi je napredak, da iskoristim ovo sledeće leto da se pripremim dobro. Mlad smo tim, nismo najbolji u ovom trenutku, ali bolji u odnosu na prošlu sezonu. Treba vremena da se naučimo jedni na druge i da budemo što bolji i bolji - kazao je mladi centar i istakao da budućnost planira u dresu Oklahome.

- Imam još sledeću sezonu, pred početak ove moram da potpišem ugovor za narednu sezonu. Imam još vremena da radim i postanem bolji igrač u Oklahomi i da im se odužim za to što su me draftovali.

Nije krio da je veliku pomoć tokom prve sezone u NBA ligi, dobio od uspešnijeg i poznatijeg zemljaka, Nikole Jokića.

- Bilo je ove prošle par situacija gde smo igrali jedni pored drugog. Uglavnom su oni bili bolji... Lepo je igrati protiv njih, to su igrači o kojima si sanjao do pre par godina da igraš protiv njih i gledao ih na televiziji. Ima podrške, komplimenata, lepih reči, to dosta pomaže dok smo tamo. Jokić mi je pomogao prve sezone sa samo par reči.

Nedavno je u Americi boravio i novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić, i to u poseti srpskim igračima, te su obavljeni i razgovori na koga može da računa u reprezentativnim akcijama.

- Imali smo večeru u Oklahomi, proveli smo se i ispričali. Dugo je leto pred nama, nismo odlučili ništa još. Postoji mogućnost da zaigram. 

Na kraju, Aleksej, koji je u sredu pored parketa beogradske Arene bodrio Partizan u meču osmine finala Evrokupa, istakao je da od malena prati crno-bele.
 
- Od malena navijam za Partizan kao i cela moja porodica. Pratim, iako je vremenska razlika ta koja mi to otežava, ali pratim rezultate i stvarno sam srećan kada pobeđuju i kada su uspešni. Bio sam na utakmici protiv Burse i uživao sam, zahvalan sam Partizanu na tome - zaključio je Aleksej Pokuševski.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike