Šta uradi Partizane? Bursa se podigla iz pepela i u produžetku šokirala Arenu!

20.04.2022

20:40

0

Autor: 24sedam

Nestvaran poraz Valjka u osmini finala Evrokupa!

Šta uradi Partizane? Bursa se podigla iz pepela i u produžetku šokirala Arenu!
PARTIZAN_vs_BURSA_19 - Copyright MN Press

Dugo će se stručni štab, košarkaši i navijači Partizana pitati na koji način su uspeli da izgube od Burse u osmini finala Evrokupa! I verovatno niko nikada neće uspeti da pruži iole smislen odgovor na to pitanje. Jer, vodili su crno-beli 84:79 14 sekundi pre kraja četvrte deonice, ali im to nije bilo dovoljno da završe meč u 40 minuta, pa su u produžetku doživeli jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji - 103:95 (20:20, 17:18, 27:22, 20:24, 19:11).

Zaista je nestvarano kako su izabranici Željka Obradovića uspeli da meč odvedu u dodatnih pet minuta. Sve je u završna dva minuta išlo na vodenicu Partizana, krcata beogradska Arena veće je slavila veliku pobedu u borbi za jedini evropski trofej koji nedostaje klubu iz Humske, a onda je usledilo, narodski rečeno, pomračenje uma.

Madar je pogodio dva slobodna bacanja i 14 sekundi pre kraja četvrte deonice doneo crno-belima 84:79, da bi onda Partizan ušao u seriju grešaka koja ga je na kraju koštala i pobede. Najpre su domaći dozvolili košarkašima Burse sa poentiraju za samo četiri sekunde, da bi potom Madar napravio faul u napadu prilikom prijema lopte, što je iskusni Holand kaznio trojkom. Ostalo je "valjku" sedam sekundi, ali je Panter promašio šut za pobedu, pa se otišlo u produžetak u kojem su domaćinu presudile trojke. 

Iako su košarkaši Partizana dobro otvorili produžetak i poenima Ledeja (trojka) i Lesora (zakucavanje) došli do dva poena viška 89:87, nisu imali odgovor na vezane trojke Endrjusa i Holanda koji su nešto manje od dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene overili veliku pobedu ekipe koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević (95:89).

Od starta meča bilo je uočljivo da Partizan ne čeka nimalo lak posao, koliko god to nekome tako izgledalo pre prvog podbacivanja lopte. Košarkaši Burse nisu uopšte bil impresionirani paklenom atmosferom koju su napravili "grobari", već su iz napada u napad "pumpali" svoje samopouzdanje i u isto vreme unosili nervozu u redove crno-belih, koji su velikim brojem grešaka u prvom poluvremenu propuštali prilike koje su im se ukazivale da već tada dođu do osetnijeg plusa.

A kada su početkom drugog poluvremena Obradovićevi puleni upali u veliku krizu, a Bursa krenula da pravi razliku do maksimalnih 51:42 delovalo je da "valjak" klizi ka provaliji iz koje nema povratka. Međutim, tada se pojavio, do tog trenutka gotovo neprimetni, Kevin Panter. Iskusni američki šuter ubacio je trojku uz faul, potom još jedan šut van linije 6.75 i za tili čas podigao temperaturu do ključanja u Areni, vrativši Partizan na pravi kolosek na kojem su crno-beli bili sve do završnih sekundi meča u kojima su prosuli sve ono dobro što su uradili u dosadašnjem delu sezone.

PARTIZAN: Panter 13, Vukčević 2, Ledej 11, 9 sk, Zagorac, Avramović 23, 6 as, Koprivica 4, 10 sk, Dangubić, Mur 8, Glas, Lesor 20, 8 sk, Trifunović 3, Madar 11.

BURSA: Holand 17, Sezgun, Ozalp, Nidam 14, 5 as, Turen 3, Batuk, Al 4, Bitim 20, 10 sk Endrjuz 24, 8 sk, Hejs 6, 10 sk, Olmaz, Dudžinski 15.

BLOG UŽIVO

PRODUŽETAK

45. MINUT - KRAJ! Bursa je šokirala Arenu i savladala Partizan 103:95.

44. MINUT - Endrjus ubacuje trojku, Avramović ne uspeva da odgovori na isti način, a potom Holand pogađa van linije 6.75 za ogromnih plus šest Burse minut i 55 sekudi pre kraja - 95:89. Ledej je promašio otvorenu trojku. Bursa je pred pobedom.

42. MINUT - Dudžinski poenima otvara dodatnih pet minuta, a potom Ledej ubacuje trojku. Endrjus je polovičan sa linije penala, Lesor donosi Partizanu novu prednost. Na isteku 42. minuta rezultat je izjednačen posle dva ubačena bacanja Omera - 89:89.

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Minut i 46 sekundi pre kraja Lesor krade loptu gosti i u kontri zakucava za erupciju oduševljenja u Areni. Alimpijević traži tajm aut, Partizan vodi 79:74. Bitim je promašio trojku, ali je potom za dva bio ne precizan i Avramović na drugoj strani. Tačno 60 sekundi pre kraja Nidam pogađa trojku i vraća nadu gostima - 79:77. Avramović pogađa za dva 37 sekundi pre kraja. Madar pogađa dva bacanja, Partizan 14 sekundi pre kraja 84:79. Bitim pogađa za dva, do kraja je 10 sekundi. Neverovatno, Madar pravi faul u napadu, a potom Holand ubacuje trojku - sedam sekundi pre kraja rezultat je izjednačen - 84:84. Šta su uradili crno-beli... Panter je promašio trojku za pobedu. Igraće se produžetak!

38. MINUT - Dudžinski sa jedne i Lesor sa druge strane poentiraju. Panter promašuje flouter, u poslednja dva minuta ulazi se s vođstvom Partizana 77:74.

36. MINUT - Za manje od minuta Bursa vraća vođstvo, vezanim trojkama Nidama i Turena - 72:69 na polovini četvrte četvrtine. Posle tajm auta Obradovića Ledej pogađa ekstremno važnu trojku za izjednačenje. Na isteku 36. minuta Madar (2+1) vraća Partizanu prednost - 75:72.

34. MINUT - Arena gori! Crno-beli su krenuli u juriš i poenima Madara u kontri vratili prednost na svoju stranu na isteku 33. minuta - 67:66. Alimpijević traži minut odmora. Na isteku 34. minuta crno-beli vode 69:66 posle poena Lesora.

MN Press
 

32. MINUT - Izgubljenom loptom Lesora i poenima Endrjusa  otvorena je četvrta deonica - 66:60. Lesor zakucava, a potom i Avramović ubacuje trojku. Crno-beli su na minus jedan 66:65. Ledej je promašio otvorenu trojku za preokret. Na isteku 32. minuta Bursa vodi 66:65.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice Bursa vodi 64:40. Dobro su crno-beli finiširali treći kvartal i poenima Lesora sa linije penala (2/2) i Avramovića (2+1) ponovo uhvatili rezultatski priključak.

28. MINUT - Dobro su gosti reagovali posle tajm auta svog trenera. Serijom 7:2, posle trojke Holanda, ponovo su se odlepili na bezbednu distancu 60:53. U završna dva minuta treće deonice Bursa ulazi sa plus sedam - 62:55.

24sedam/P. K.
 
24sedam/P. K.
 

26. MINUT - Imao je Nidam otvorenu trojku da donese Bursu dvocifrenu prednost, ali je promašio. Kevin Panter je zapalio Arenu. Ubacio je iskusni bek trojku uz faul, pa još jednu trojku i ekspresno vratio crno-bele na minus dva 53:51. Alimpijević traži tajm aut.

24. MINUT - Crno-beli su upali u veliku krizu na početku drugog poluvremena. Izgubljenu loptu Koprivice, na drugoj strani sa dva poena kažnjava Nidam za najveće vođstvo jedne ekipe na meču - 47:42. Obradović traži minut odmora. Više od dva minuta su košarkaši Partizana bez poena, što Turci koriste da dođu nadomak dvocifrenog plusa - 51:42. 

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme šutevima sa linije penala (4/5) otvara Endrjus. Gosti na isteku 21. minuta vode 41:38. Panter pogađa svoju prvu trojku na meču u izuzetno važnom trenutku, uz to je i fauliran, pa je ubacio dodatno bacaje i vratio crno-belima mininalnu prednost. Bitim na drugoj strani ubacuje dva penala, a potom i zakucava u kontranapadu. Gosti imaju plus tri na isteku 22. minuta - 45:42.

 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 38:37! U završnici druge deonice malo su se okrenule uloge. Gosti su posle trojke Endrujsa imali dva poena više i dva napada da uvećaju plus, ali su crno-beli uspeli da se odbrane i trojkom Mura, posle ofanzivnog skoka Zagorca, začuvaju minimalnu prednost pred odlazak na veliki odmor.

MN Press
 

18. MINUT - Ponovo su crno-beli promašili napad da odu na dva poseda prednosti i ponovo su za to odmah kažnjeni. Dudžinski još jednom zakucava za izjednačenje - 29:29. Avramović pogađa trojku, ali potom košarkaši Partizana nisu dobro zagradili svoj koš, pa je Holand poentirao uz faul i pogodio dodatno bacanje za novo poravnanje rezultata - 32:32. Na trojku Ledeja, sa dva poena odgovara Dudžinski. Pred poslednja dva minuta prvog poluvremena crno-beli vode 35:34.

16. MINUT - Prokockali su crno-beli dva napada na plus tri i odmah su kažnjeni. Trojku pogađa Holand za izjednačenje 27:27. Na isteku 16. minuta Partizan vodi 29:27 posle poena Avrmovića iz prodora.

14. MINUT - Puno greše košarkaši Partizana i tako propuštaju prilike da se malo više rezultatski odlepe od rivala, koji posle zakucavanja Dudžinskog dolaze do izjednačenja na isteku 13. minuta meča. Obradović traži minut odmora. Trifunović pogađa drugu trojku za crno-bele na meču - 27:24.

 

 

12. MINUT - Odlično crno-beli otvaraju drugu deonicu, poenima Vukčevića i Madara dolaze do brzih plus četiri - 24:20 na isteku 11. minuta. Bitim postiže prve poene za goste u nastavku meča - 24:22.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice rezultat je izjednačen - 20:20. Nidam je ubacio dve vezane trojke za goste u poslednjem minutu uvodnog kvartala, ali su Madar (dva poena) i Avramović (2+1) zadržali crno-bele u egalu.

 

 

8. MINUT - Propustili su crno-beli nekoliko napada da uvećaju prednost, pa su gosti to iskoristili da u završna dva minuta prve deonice uđu sa minimalnim plusom - 14:13.

6. MINUT - Dudžinski poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje. Na drugoj strani Koprivica zakucava posle ofanzivnog skoka, a potom Mur pogađa trojku za erupciju u Areni. Partizan vodi 13:11.

4. MINUT - Posle više od minut i po bez poena na obe strane, Ledej poentira u reketu. Gostima prednost čuva Dudžinski. Panter pogađa dva bacanja za izjednačenje - 8:8.

2. MINUT - Posle dva uvodna minuta meča Bursa vodi 6:4, zahvaljujući trojkama Bitima. Poene za crno-bele postigli su Koprivica i Mura.

 

 

Partizan meč počinje s petorkom Mur, Panter, Zagorac, Ledej i Koprivica.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike