Obradović otkrio šta bi bilo idealno za pobedu nad Bursom, raduje ga prepuna Arena - To je prelepo, nema ništa lepše od toga

19.04.2022

11:26

0

Crno-bele čeka meč sezone, sve je spremno, samo utakmica da počne

Obradović otkrio šta bi bilo idealno za pobedu nad Bursom, raduje ga prepuna Arena - To je prelepo, nema ništa lepše od toga
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizanov meč sezone samo što nije. Sreda, od 20.30, pred rasprodatom Arenom igra se meč osmine finala Evrokupa protiv Burse. Samo jedan meč. Pobednik ide dalje, što je najspecifičnija stvar ovog duela, odnosno format.

Za javnost i novinare fascinantna tema sad pred utakmicu, ali za Željka Obradovića odavno ne.

- Znamo da je to tako od početka, takav je sistem takmičenja. Igraš celu ligu da bi igrao jednu utakmicu. Mi smo zadovoljni činjenicom da smo došli u situaciju da učestvujemo u plej-ofu. Naravno, ovo je najvažniji deo sezone, kako u Evrokupu, tako će biti verovatno i u ABA, kad bude došlo vreme za to.

Stvara ti veći pritisak, ima li više tenzija zbog toga?

- Tako je kako je – sleže Obradović ramenima dok mirno odgovara, pa nastavlja:

- Od početka je takva situacija, kao neki kup da igraš. Šta da radimo? Kako je nama, tako je svima. Spremamo se i daćemo sve od sebe, naravno. To je put i način, kao i uvek. Naravno, treba igrati košarku, treba igrati ono što radimo u zadnje vreme. Ja apsolutno verujem u moje igrače i verujem da ćemo igrati dobru utakmicu.

A šta je to što Partizan treba da uradi da bi pobedio Bursu?

- Na primer da postigne jedan koš više od ovih. To bi bilo idealno – odgovara "Žoc" kroz osmeh.

Partizan ove sezone često igra na veliki broj poena, a isto tako i Bursa. Da li takvu utakmicu možemo očekivati?

- Nema veze, nije bitno da li je veliki ili mali broj poena. Najbitnije je da se dobije utakmica. Način treba da pronađemo. Mi smo se spremili, ali utakmica je živa stvar i uvek moraš da reaguješ na utakmici. Neke stvari da prepoznaš i da reaguješ. Ja verujem da je ekipa spremna, da smo u veoma dobrom ritmu i utakmica i treninga, pre svega treninga, a to dovodi da se igraju utakmice kako igramo u poslednje vreme.

Bursa se ne može porediti sa Efesom, Fenerbahčeom ili drugim velikim klubovima, ali Partizan vrlo dobro zna kakav je tim koji vodi srpski trener Dušan Alimpijević.

- Spremali smo se, naravno, imamo dosta informacija o Bursi, gledali smo mnogo utakmica. Ekipa koja je rasla kroz sezonu. Moj mladi kolega Alimpijević radi izvanredno, čestitam mu na svemu što je uradio do sada. Zaista su uhvatili dobar ritam, pogotovo u poslednja dva meseca. Poslednju utakmicu, koju su izgubili od Efesa tri razlike su igrali veoma dobro. Prethodna utakmica, takođe u turskom prvenstvu, protiv Karšijake, gde su gubili preko 15 razlike, uspeli su da se vrate i da pobede. To samo govori da imaju kvalitet. Starteri su veoma bitni. Ne zaboravljamo ove sa klupe, ali to je ekipa koja u svakom trenutku zna šta želi da radi na terenu i da nađe ključeve uspeha kroz ono što inače rade na svim utakmicama.

Kad je zdravlje u pitanju, u Partizanu ima samo nekih sitnih problema "ne toliko bitnih da bi se pominjalo", kako kaže trener.

Arena je skoro skroz rasprodata, očekuje se još jedan spektakl i nezaboravna noć. Da li možda treba ekipu pripremati na to?

- To bi trebalo da bude dodatni motiv, da shvate šta je Partizan. Ja to stalno ponavljam, ti navijači samo treba da nam pomognu. Oni su nam davali vetar u leđa na svim utakmicama koje smo igrali ovde, čak i nekima na strani i to je prelepo. Nema ništa lepše za nas koji smo unutra od toga da znaš da imaš takvu podršku i da neko stoji iza tebe.

Meč Partizan – Bursa igra se u sredu od 20.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike