Bogdan odigrao bez greške, pa sa Jangom obezbedio Atlanti plej-of (VIDEO)

16.04.2022

05:16

0

Na poslednjem koraku srušili su Kavalirse

Bogdan odigrao bez greške, pa sa Jangom obezbedio Atlanti plej-of (VIDEO)
Tan2022-4-16_44641999_0 - Copyright Tanjug/AP

I protekle noći, srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je pokazao koliko je bitan "šraf" u rotaciji Atlanta Hoksa.

Njegova ekipa je, nakon Šarlota, savladala i Klivlend u plej-inu, te su obezbedili nastavak sezone u borbi za sam vrh. Od Kavalirsa su bili bolji rezultatom 107:101, te su zakazali susred sa Majami Hitom.

Očekivano, Hokse su i u ovom susretu predvodili Trej Jang, koji je neprikosnoveni u napadu Atlante, a ovaj duel je okončao sa 38 poena, dok je Bogdan na kraju imao 19 poena, a dodao je i pet skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Ovaj tandem je dominirao tokom čitavog duela. Srpski bek je bio odličan u prvom delu odlučujućeg meča, dok je Jang dominirao u nastavku.

Nisu Hoksi bili sjajni tokom ovog meča, ali je Bogdanu u trenucima kada je rival preuzimao inicijativu, držao Hokse na ivici ponora, te koševima iz svih pozicija sprečio domaćina da stigne do velike prednosti.

U drugom delu pak, Jang je ušao u svoj prepoznatljiv ritam, pa nije bilo straha od poraza i nastavka takmičenja na Istoku.

Sada sledi susret sa Majami Hitom, a Hoksi "brane" prošlogodišnje polufinale konferencije.

U drugom susretu ove noći, Nju Orleans Pelikansi su sa 105:101 savladali ekipu Los Anđeles Klipersa, te nastavljaju sezonu u plej-ofu, gde ih čeka susret sa Finiks Sansima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike