Pred Zvezdom je atipičan period! Radonjić i igrači će morati da se naviknu na nešto potpuno drugačije

11.04.2022

19:00

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli bolji od "pantera"

Pred Zvezdom je atipičan period! Radonjić i igrači će morati da se naviknu na nešto potpuno drugačije
CRVENA_ZVEZDA_vs_FMP_30 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP u pretposlednjoj utakmici ovog kola AdmiralBet ABA lige. Na kraju je bilo osam razlike za ekipu Dejana Radonjića, mada do trijumfa nisu lako došli.

O tome je pričao i sam Radonjić.

- Nismo dobro krenuli. Čitavo prvo poluvreme nismo uspeli da igramo odbranu na nivou koji je potreban za zadovoljavajući rezultat. Primili smo 50 koševa u prvom poluvremenu, što je mnogo. FMP je igrao veoma dobro. U nastavku smo uspeli da podignemo nivo igre, da dođemo do prednosti, da uđemo u kontrolu meča. Bilo je vidno da postoji ozbiljna doza zamora i potrudićemo se da se u narednom periodu pozabavimo i time, uz raspored koji će biti lakši od onoga što smo imali u dugom periodu pre ovoga. Čestitam FMP-u na odličnoj sezoni i želim im sreću u nastavku - kazao je Radonjić čiji tim očekuju novi okršaji u regionalnom takmičenju.

Igraće protiv Budućnosti, Borca i Igokee, a onda sledi i pauza od skoro mesec dana.

- U svakom slučaju, uradićemo sve što je moguće. Imamo period od tri utakmice sa danima između koji nam omogućavaju regeneraciju i neke stvari koje su trenutno najpotrebnije da bismo iskoristili pauzu da pre svega zdravi uđemo u plej-of. Pauza je predugačka, ali očekujem da kroz sledeće vreme i pauzu koja sledi imamo mogućnost da računamo na sve igrače i da uradimo koliko je moguće da što spremniji dočekamo plej-of.

U odnosu na ono što smo do sada prošli, iskustvo govori da ne gledamo previše daleko, ali jasno je da je pred nama atipičan period, duga pauza, koja je specifična za nas jer smo odigrali toliki broj utakmica, mesečno čak i 12, pa je potrebno da se i na to adaptiramo - zaključio je Radonjić.

Posle ovog meča, Zvezda ima učinak 21-2.

Narednu utakmicu, crveno-beli će igrati u Podgorici protiv ekipe Budućnosti. Taj zaostali meč 15. kola AdmiralBet ABA lige na programu je od 21 sat.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike