Mesina dolazi u Beograd: Seminar UKTS od sada nosi ime Dušan Ivković, a i pripremi je i knjiga

09.04.2022

09:59

0

Košarkaška ekipa stiže u prestonicu

Mesina dolazi u Beograd: Seminar UKTS od sada nosi ime Dušan Ivković, a i pripremi je i knjiga
Dušan Duda Ivković - Copyright MN Press

Udruženje košarkaških trenera Srbije tokom 1. i 2. jula okupiće košarkašku elitu, a jedan od najcenjenijih trenerskih seminara, ove godine će nositi ime - Dušan Ivković.

Kako su saopštili iz Udruženja, predavanje će držati veliki trener, Etore Mesina.

- Sa ponosom i velikim zadovoljstvom mogu da najavim da je legendarni italijanski trener Etore Mesina potvrdio učešće na našem seminaru. Mesina će tako drugi put održati predavanje našim trenerima, pošto je među predavačima bio i 2004. godine. Slavni italijanski trener, trebalo je da u Beograd dođe i 2020. godine, ali zbog pandemije virusa korona to se nije dogodilo, tako da je sada sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. Takođe, u završnim smo pregovorima sa trenerima iz NBA i NCAA lige, kao i sa još nekim evropskim trenerima, tako da će konačna lista, zaista reprezentativnih predavača, uskoro biti poznata – rekao je generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević  i dodaje:

- S obzirom da je idejni tvorac i najzaslužniji za ono što je kroz dve decenije Beogradska klinika postala bio Dušan Ivković, po kome ovaj ugledni seminar od ove godine i nosi naziv, Klinika će dobiti i logo sa njegovim likom. Sve to će imati dodatnu simboliku, jer će logo kreirati Slobodanka Ivković, ćerka Slobodana Pive Ivkovića, Dudinog rođenog brata, koji je bio osnivač Udruženja trenera – objasnio je Vasiljević.  

Takođe, obelodanjeno je da se sprema i knjiga, kako bi bogato trenersko delo Dušana Ivkovića ostalo zauvek sačuvano.

- U pripremi je knjiga čiji će izdavač biti Udruženje košarkaških trenera Srbije pod nazivom „Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“. Osim detaljne biografije i svih trenerskih uspeha Dušana Ivkovića, knjiga će sadržati i njegov autorski prilog na temu „Kako započeti utakmicu odluke“. Takođe, naći će se i zabeleške plana i programa priprema reprezentacije Srbije sa svim taktičkim zamislima igre naše selekcije kao i napadačke i odbrambene varijante iz perioda kada je radio u Anadolu Efesu i Olimpijakosu. Uz sve to biće predstavljen i detaljan pregled košarkaških vežbi u svakodnevnom radu u usavršavanju igre tima i izgradnje igrača. Biće to stručna literatura od neprocenjive vrednosti – zaključio je Vasiljević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike