Letonci spremaju zamku Orlovima! Srbiju čekaju sa dva NBA asa!

05.04.2022

21:42

0

Autor: 24sedam

Izabranicima Svetislava Pešića neće biti lako

Letonci spremaju zamku Orlovima! Srbiju čekaju sa dva NBA asa!
20211125mmLetoni01 - Copyright MN Press

Dok klupska sezona širom kontinenta ulazi u odlučujući deo, nacionalne selekcije čekaju svoj red početkom leta. Krajem juna i početkom jula igra se sledeći kvalifikacioni prozor u borbi za mesto na Svetskom prvenstvu, a već sada se naslućuje da izabranicima Svetislava Pešića neće biti lako kada poslednjeg dana juna istrče na parket protiv Letonije.

Letonci su se i u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pokazali kao izuzetno nezgodan rival (101:100) koji je i te kako sposoban da pomrsi račune rivalima, a sada očekuju da će biti znatno jači u odnosu na beogradski duel. I to ni manje ni više nego za najveće zvezde Davisa Bertansa i Kristapsa Porzingisa.

- Već smo počeli da komuniciramo sa njihovim agentima. Trenutno ne želimo da diramo same igrače, jer su njih dvojica tek nedavno došli u nove sredine. Čujemo da niko nije rekao ne. Koliko znam, oni su veoma vezani za reprezentaciju - izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Letonije Kaspars Kiprus.

Podsetimo, posle duela u Letoniji Pešićevi izabranici se vraćaju u Beograd, gde će 3. jula dočekati Belgiju. U drugi krug kvalifikacija ulaze samo prve dve ekipe, a bodovi iz prvog dela se prenose i zato je svaka pobeda značajna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike