Da li će Jokić posle ovih reči Pešiću reći NE? Selektor „sipao“ pohvale: On je promenio NBA ligu!

04.03.2022

19:08

0

Autor: 24sedam

Trofejni strateg nahvalio najboljeg košarkaša na svetu

Da li će Jokić posle ovih reči Pešiću reći NE? Selektor „sipao“ pohvale: On je promenio NBA ligu!
profimedia-0660806699 - Copyright Profimedia

U danu kada je zvanično promovisan u novog selektora Srbije, Svetislav Pešić je figurativno rekao da će se udvarati Nikoli Jokiću, kao i svim drugim igračima, kako bi ih ubedio da je igranje za reprezentaciju dobro za njih. I, izgleda da je sa reči prešao na dela…

U razgovoru za litvanski portal „BasketNews“, tokom kojeg je govorio i o trenutnom radu Željka Obradovića u Partizanu, trofejni strateg se osvrnuo na izdanja najboljeg košarkaša na svetu u NBA ligi.

- Ljubitelj sam pre svega evropske košarke, ali NBA mi je uvek na umu. Ne mislim da je najjača liga promenila Jokića ili Dončića. Naravno, menjate se svakog dana, vežbate i morate da se adaptirate na drugačija pravila, košarku. Mislim ipak da su oni promenili NBA svojom kreativnošću, košarkaškom vizijom. Igraju drugačije od većine američkih i NBA igrača – kazao je Pešić.

Iskusni stručnjak potom se fokusirao na asa Denvera.

- Karakteristike velikih igrača se ne menjaju. Iste su kao i ranije. Oni kao najbolji igrači donose nešto novo svake sezone. Nove šuteve, driblinge, tehničke i taktičke stvari. Jokić je iz godine u godinu sve bolji NBA igrač i to ne samo statistički, već i na osnovu njegove igre. Svake godine donese nešto novi i ne iznenadi samo protivnika, već i sebe. To je veština koju poseduju veliki igrači - istakao je Svetislav Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike