Duško Ivanović se iživljavao nada mnom, budnom su mi operisali srce devet sati! (VIDEO)

05.04.2022

08:53

0

Autor: 24sedam

Dramatična ispovest bivšeg košarkaša Marija Kasuna

Duško Ivanović se iživljavao nada mnom, budnom su mi operisali srce devet sati! (VIDEO)
kasun05 - Copyright MN Press

Igrao je za Orlando u NBA ligi, nosio dres Barselone, Efesa, Montepaskija... Ovdašnja košarkaška publika najviše ga pamti kao centra Zagreba iz regionalne lige.

Nekadašnji hrvatski košarkaš Mario Kasun otvorio je dušu u podkastu Inkubator i ispričao nepoznate detalje iz dana kada je igrao u Barseloni pod trenerskom palicom Duška Ivanovića. 

- Upoznao sam divne ljude, ali možda i najgora moja košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine - počeo je priču Kasun.

Igrača koga pamtimo i po duelima sa Partizanom u Evroligi kaže da ga je Ivanović "uzeo na zub" zato što je pov leto proveo sa reprezentacijom.

- Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Izgubio 12 kila u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom. Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je tako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik ili da me otera sa treninga - rekao je Kasun.

Pravu životnu dramu imao je u sezoni 2007/08, sve kao posledicu odnosa sa trenerom.

- On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine, umesto za šest meseci vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, j..e sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu - otkrio je on.

 

 

Operacija je bila dramatična, dok su doktori vršili zahvat na njegovom srcu Kasun je morao da bude budan!

- Odem u bolnicu na operaciju, paranoja na najjačem. Ulazim u salu, a tamo frajer stavlja ACDC, muzika, za..bancija, doktori pričaju ko je bio s kim... I sad, ne uspavaju te, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! Ja padam od umora, a on me šamara da me probudi - ispričao je bivši hrvatski košarkaš. 

Uz sve to Ivanović ga je posle operacije srca naterao da se vrati na teren za samo nedelju dana! Važnu ulogu za Kasuna imao je i sadašnji sportski direktor Partizana Zoran Savić.

- Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Savić. Niko drugi. Oporavak mi je trajao sedam dana. Inače je mesec dana, a Duško koliko me je voleo naterao da se vratim za nedelju dana. Debilizam. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri pm - završio je Kasun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike