Noletova 364. nedelja vladavine svetskim tenisom i još jedan neverovatan podatak za Ginisa

05.04.2022

07:56

0

Autor: 24sedam

Srbin ukupno sedam godina na prvom mestu ATP liste

Noletova 364. nedelja vladavine svetskim tenisom i još jedan neverovatan podatak za Ginisa
Tan2022-1-10_73949567_0 - Copyright Tanjug/AP

Ostanak Novaka Đokovića i 364. nedelju na čelu ATP liste zamaskirao je jedan važan podatak koji na još lepši način ilustruje sportsko herojstvo najboljeg srpskog sportiste svih vremena.

Đoković je, naime, juče proslavio sedmu godinu vladavine svetskim tenisom, što nikome pre njega nije pošlo za rukom, i veliko je pitanje kada će se roditi takav šampion koji će toliko dugo trajati u tenisu.

 

 

Đoković će 22. maja proslaviti svoj 35. rođendan. Od 2003. godine zvanično se nalazi u svetu profesionalnog tenisa, a svoj prvi turnir osvojio je 2006. godine u holandskom gradu Amersfortu kada je u finalu savladao Nikola Masua sa 2:0 u setovima. Od tada je osvojio 86 turnira, od čega 20 grend slemova, a prvi put se na čelo ATP liste popeo 4. jula 2011. godine, neposredno nakon prvog podizanja pobedničkog trofeja na Vimbldonu.

Đoković će sasvim sigurno još nekoliko nedelja braniti tron. Prvi konkurent Danil Medvedev moraće na oporavak od preko mesec dana zbog operacije hernije, dok se ostali pratioci nalaze daleko od borbe za prvo mesto.

U eri modernog sporta ovakva dominacija jednog sportiste teško se uspostavlja, ali rvački svet još pamti deceniju vladavine Rusa Aleksandra Kareljina u najtežoj kategoriji ili amaterski boks neprikosnovenost Kubanca Teofilija Stivensona.

BONUS VIDEO:    

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike