Cedevita Olimpija preslišala i Valensiju, košmaru Budućnosti nema kraja!

30.03.2022

20:35

0

Autor: 24sedam

Tim iz Ljubljane melje sve pred sobom

Cedevita Olimpija preslišala i Valensiju, košmaru Budućnosti nema kraja!
20211017npCOL3 - Copyright MN Press

Kako se samo zakuvala situacija u grupi B Evrokupa. Od već viđene borbe za prvo mesto između Gran Kanarije i Valensije, kolo pre kraja grupne faze došlo se do toga da bi Cedevita Olimpija na kraju mogla da razdvoji španske klubove i izbori se za prednost domaćeg terena sve do polufinala drugog po jačini Evroliginog takmičenja.

Slovenački tim je u nezaustavljivoj seriji pobeda. Jurica Golemac je uspeo da „preživi“ veoma turbulentan period na klupi „zmajčeka“ i uz usputnu doselekciju stvori mašineriju koja melje sve pred sobom.

Poslednji u nizu timova koji su pognute glave napustili teren protiv ljubljanskog tima bila je Valensija, koja je večeras u „Stožicama“ poražena (82:76 - 20:22, 30:15, 16:19, 16:20) i tako značajno sebi zakomplikovala situaciju u borbi za što bolju poziciju pred početak nokaut faze takmičenja.

Isto se dogodilo i Budućnosti. Podgorički tim je večeras još jednom razočarao svoje navijače, pošto je u „Morači“ poražen od prežaljenog Burga 75:73 (17:20, 20:19, 23:16, 15:18).

Ovim neuspehom ekipa Aleksandra Džikića je praktično ostala bez šanse da makar jedan meč nokaut faze takmičenja odigra pred svojom publikom, a da nesreća nikada ne ide sama potvrdilo se i teškom povredom Vilija Rida, za kojeg je tekuća sezona najverovatnije završena, a, ukoliko se obistine najcrnje slutnje, i naredna je pod velikim znakom pitanja.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike