Cedevita Olimpija upropastila žurku u Bolonji! Virtus dobio šamar na debiju Šengelije!

16.03.2022

22:35

0

Autor: 24sedam

Budućnost ubedljiva protiv Promiteasa

Cedevita Olimpija upropastila žurku u Bolonji! Virtus dobio šamar na debiju Šengelije!
20211017npCOL3 - Copyright MN Press

Cedevita Olimpija je u nezadrživoj seriji pobeda, kojom preti da pomrsi račune mnogima u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi. Izabranici Jurice Golemca ostvarili su devetu uzastopnu pobedu u ova dva takmičenja, a poslednja u nizu je posebno impresivna. U Bolonji je srušen favorizovani Virtus 86:74 (31:24, 20:20, 17:14, 18:16).

Italijanski velikan je u prethodnih desetak dana izazvao veliku euforiju među navijačima angažovanjem tandema iz moskovskog CSKA Heket/Šengelija, ali ih je slovenački klub, žargonskim rečnikom, vratio na fabrička podešavanja.

Sjajni Gruzijac večeras je debitovao u crno-belom dresu, ali da prvi meč u Bolonji ne pamti po dobrom pobrinuli su se, pre svih Jaka Blažič i Džejkob Pulen, koji su iz gotovo svih pozicija zatrpavali koš domaćina.

Kako je Cedevita igrala možda i najbolje pokazuje 31 ubačen poen slavom rivalu u prvoj deonici, a kada je sredinom druge deonice razlika otišla na velikih 15 poena (44:29) bilo je jasno da se Virtusu ne piše dobro.

Teodosić, Žaite i Šengelija pokušali su u finišu prvog poluvremena da probude saigrače, na trenutak su u tome uspeli, ali su Murić sa dve trojke u prvoj polovini treće i Blažič sa tri vezana ubačena šuta van linije 6.75 sredinom poslednjeg kvartala ubili svaku nadu izabranicima Serđa Skariola da mogu do preokreta (79:64, 36. minut).

Kada se podvula crta, Cedevita Olimpija je u Bolonji ubacila 13 trojki iz 37 pokušaja, od kojih su Blažič i Pulen pogodili po četiri. Slovenački reprezentativac meč je završio sa 18 poena, američki bek dodao je 20, dok su Ferel i Dragić pratili sa po 11. Kod domaćina Šengelija je postigao 14 poena uz sedam skokova, Teodosić je uz devet poena imao i 10 asistencija, dok je Heket potpuno podbacio promašivši svih osam šuteva iz igre (bez poena).

Budućnost je u Podgorici bila ubedljiva protiv Prometeasa (90:77), dok je Valensija posle preokreta, u furioznoj završnici u Španiji uspela da savlada Veneciju 86:80.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike