Obradović: Veliko poštovanje prema Trinkijeriju i radu Bajerna

05.11.2020

14:29 >> 18:33

0

Autor: M. R.

Crvena zvezda sutra igra u Minhenu od 20.30

Obradović: Veliko poštovanje prema Trinkijeriju i radu Bajerna
Copyright MN Press

Sledeći ispit u Evroligi košarkaši Crvene zvezde pokušaće da polože u Minhenu. Naredni rival crveno-belih u sedmom kolu najjačeg evropskog klupskog takmičenja je nemački Bajern, sa kojim će se sastati u petak od 20.30 u “Audi domu”. Na ovom susretu trener beogradskog tima Saša Obradović će imati na raspolaganju sve igrače.

Bajern je predvođen sa klupe novim trenerom Andreom Trinkijerijem veoma dobro otvorio sezonu u Evroligi. Posle šest utakmica ima skor od četiri pobede i dva poraza, dok Zvezda ima učinak 2-3 i jednu zaostalu utakmicu protiv Asvela.

– Nisu igrali domaće prvenstvo, spremaju se za Evroligu. Imaju veliki razlog da opravdaju dobre rezultate. Veliko poštovanje prema njihovom radu i radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde u Srbiji. Znaju šta rade, imaju i glavu i rep, igraju čvrsto. Sigurno teška utakmica za nas, a gledajući težak raspored pred nama više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga. Ipak, ova utakmica može nam dati neke odgovore o momentumu i statusu ekipe.

Pročitajte još – Saša Obradović za 24sedam: Nećemo se nikada predati, takva nam je narav

Iskusni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović je dobro upoznat sa kvalitetom protivnika.

Ekipa koja je po mom skromnom mišljenju pokazala najviše u Evroligi do sada. Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili…Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, Zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji i napasti gde smo jači. Roster im je sjajan, Lučić je odličan, Rejnolds sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan napadač. Igrači koji generalno nisu prestari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge – zaključio je Simonović.

Ekipa Crvene zvezde posle utakmice u Minhenu, u subotu ujutru će autobusom otići u Kopar, gde će se u nedelju od 17.00 sastati sa Primorskom. Sledeće nedelje u sredu ih čeka zaostala utakmica sa Asvelom u Lionu.

Pročitajte još: Poznat datum Zvezdinog gostovanja Asvelu u Evroligi

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike