Bogdanović u pravom trenutku proigrao! Kanonada Srbina srušila Pejserse u Indijanopolisu (VIDEO)

29.03.2022

06:19

0

Autor: 24sedam

Srpski bek bio najbolji akter meča u Indijanopolisu

Bogdanović u pravom trenutku proigrao! Kanonada Srbina srušila Pejserse u Indijanopolisu (VIDEO)
bogdan1 - Copyright Tanjug/AP

Hoksi su blizu da u baraž za plej-of uđu sa idealnim modelom igre, a to znači da se dodeli veća sloboda u igri Bogdanu Bogdanoviću, a da najbolji igrač tima Tre Jang smanji potrošnju i da koncentraciju usmeri ka što boljem razigravanju ostatka ekipe.

Na ovaj način Bogdanović je došao do 29 poena protiv Indijane za isto toliko minuta provedenih u igri, dok je Jang postigao 14 poena uz neverovatnih 16 asistencija.

 

 

Bogdanović je zabeležio odlične procente šuta - 8/14 iz igre, 5/7 za trojke i 8/10 sa slobodnih bacanja. Odlično je i rasporedio poene, pa je tako sa dve trojke u prvom kvartalu bio zaslužan za rani rezultatski beg njegove ekipe, da bi i na kraju treće četvrtine novom serijom poena odbio nalet domaćih.

Srbin od sredine marta igra u značnoj boljoj formi, što poznavaoci prilika u Atlanti pripisuju izlečenoj povredi koja ga je dugo mučila tokom ove sezone. On je na pet poslednjih utakmica postizao 30 poena protiv Memfisa, 21 protiv Nju Orleansa, 32 protiv Niksa, 13 protiv Detroita i 29 sinoć u Indijani, pa se i po ovome vidi da je došao do pravog nivoa igre kada je to njegovim Hoksima najpotrebnije. 

Hoksi su sa preko 50 odsto ostvarenih pobeda tek deseti tim istoka i do plej-ofa moraće kroz baraž mečeve sa sedmoplasiranim timom. Dobra okolnost za Hokse je što im 11. Niksi zaostaju čak četiri pobede, pa tako do kraja trke, u narednih seda utakmica, mogu samo da poprave svoj plasman.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike