Bogdan van terena zbog povrede, Voriorsima ni Bjelica ne pomaže: Marjanović napokon zaigrao! (VIDEO)

26.03.2022

06:23

0

A do rekorda karijere stigao je Deni Avdija

Bogdan van terena zbog povrede, Voriorsima ni Bjelica ne pomaže: Marjanović napokon zaigrao! (VIDEO)
bogdanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr./

Srpski reprezentativni bek, Bogdan Bogdanović, zbog povrede je propustio proteklo kolo u NBA ligi, a njegova Atlanta Hoks bila je bolja od Golden Stejt Voriorsa.

Nije Bogdanova povreda toliko ozbiljna, ali trener nije želeo da rizikuje nakon što se požalio na bol u desnom kolenu, pa je nekadašnji ljubimac "grobara" propustio slavlje svog tima, 121:110 i to nad ekipom Nemanje Bjelice, koga takođe nije bilo u sastavu.

Teško je ove sezone ekipi Voriorsa u svakoj utakmici kada Stef Kari ne igra, pa ni devet trojki Kleja Tompsona nisu pomogle da se izbegne poraz. Sa druge strane, Atlanta je morala da ide na pobedu, naročito nakon porazao od Detroita.

Ipak, mogao je ovaj susret da pripadne i gostima, nakon što je egal potrajao do poluvremena, ali je onda Trej Jang uspostavio kontrolu dešavanja na terenu, te sa 14 poena u trećoj deonici otklonio dileme.

Klej Tompson je finiš učinio interesantnim, ali poraz je već bio upisan.

Trej Jang je bio najefikasniji sa 33 poena i 15 asistencija, dok je Danilo Galinari dodao 25.U poraženom timu, istakao se već pomenuti Klej Tompson sa 37 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je Džordan Pul ostvario dabl-dabl sa 24 poena i 10 asistenija.

Iz Dalasa pak stižu nešto lepše vesti. Srpski centar Boban Marjanović konačno se našao na terenu, te se upisao u listu strelaca nakon 20 utakmica pauze.

Dalas Maveriksi su na kraju poraženi od Minesote sa 116:95, a Marjanović je dobio priliku u finišu, kada je već sve bilo rešeno i za šest minuta ubacio pet poena i dodao jedan skok.

Ovo je Marjanoviću tek četvrta utakmica u 2022. godini.

Najefikasniji u redovima Dalasa bio je Slovenac Luka Dončić sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija, dok je u Minesoti prednjačio Karl-Entoni Tauns sa 20 poena i devet skokova. 

Izraelski košarkaš, Deni Avdija, noćas je stigao do rekorda karijere na NBA terenima. Naime, u pobedi Vašington Vizardsa nad Detroitom, ubacio je 21 poen, te dodao deset skokova i četiri asistencije.

Upravo je poslednje poene, koji su bili značajni za pobedu rezultatom 100:97 postigao na 11 sekundi do kraja meča.

Efikasniji od njega bio je Kristaps Porzingis sa 30 poena, 10 skokova tri asistencije i po dve ukradene lopte, dok je u Detroitu Marvin Bigli ubacio 25, dok je tri manje imao Kejd Kaningem.

NBA REZULTATI

Subota

Šarlot - Juta 107:101

Detroit - Vašington 97:100

Atlanta - Golden Stejt 121:110

Majami - Njujork 103:111

Minesota - Dalas 116:95

Portland - Hjuston 106:125

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike