Partizan i Zvezda u Evroligi, od toga ne može bolje! Spremite se Grobari i Delije! (VIDEO)

28.03.2022

19:35

0

Autor: 24sedam

Postoje tri opcije od kojih jedna odgovara i crno-belima i crveno-belima

Partizan i Zvezda u Evroligi, od toga ne može bolje! Spremite se Grobari i Delije! (VIDEO)
20220306npWolters04 - Copyright MN Press

Nakon definitvne suspenzije ruskih klubova iz Evrolige otvorena je tema ko će popuniti njihova mesta, odnosno kako će sledeće sezone izgledati najjače klupsko takmičenje u Evropi.

Poznati litvanski novinar Donatas Urbanos i njegov kolega Ritis Visnijauskas u podkastu Basket news komentarisali su tri moguće opcije.

Jedna od njih je da u eliti gledamo i Partizan i Crvenu zvezdu, a preostale dve isključuju jedan od naših klubova.

- Najbezbedniji scenario je dati licence velikim klubovima poput Virtusa, Partizana, Valensije... To je najlakše uraditi. Oni imaju najveće budžete, istoriju i bili su blizu tome da budu dugoročno deo Evrolige. Sve stu to košarkaški gradovi. Bolonja živi košarku, u Valensiji su ljudi strasni kada se radi o timu, a Partizan ne treba ni predstavljati - kažu Litvanci.

 

 

I to bi zaista bilo fenomenalno i za večite rivale i za srpsku košarku. Ali, postoje i druge opcije...

- Drugi scenario je da se mesta daju na osnovu rezultata. Finalisti Evrokupa, recimo, a morate da dodate još jedan tim. Imate situaciju sa ABA ligom, gde Zvezda nije obezbeđena za sledeću sezonu, ako Partizan osvoji titulu. Možete da imate dva srpska tima, veliki srpski derbi, koji bi prijao Evroligi. Valensija i Virtus su bezbedne opcije. Ko zna... Možda će neki tim koji nije među favoritima doći do finala Evrokupa, jer je format ove sezone nezgodan.

"Odajući" svoja saznanja iz sedišta Evrolige Urbonas je istakao i da se pričalo o skraćenju Evrolige, s tim što bi to i te kako uticalo na budžet takmičenja.

- Pričalo se u sedištu Evrolige o ostajanju na 16 ekipa. Zapravo, da se vidi šta bi se desilo u ABA ligi, da li bi Zvezda bila zamenjena drugim timom.

Za kraj su Litvanci izneli i svoju želju kada se radi o formatu Evrolige.

- Želimo drugi italijanski klub u ligi, dva srpska tima i još jedan španski koji će doprineti kvalitetu. Kada su u Evroligi lakše će dovesti kvalitetnije igrače.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike