Monako razočarao Zvezdu i Partizan! Obradović vodi Francuze ka top 8 Evrolige!

23.03.2022

22:06

0

Autor: 24sedam

Tim iz Kneževine ubedljiv protiv Olimpijakosa, Fener pao u Vitoriji

Monako razočarao Zvezdu i Partizan! Obradović vodi Francuze ka top 8 Evrolige!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Sve oči navijača Crvene zvezde večeras su bile usmerene ka Francuskoj. Sigurno su i fanovi Partizana s vremena na vreme bacali pogled na duel Monaka i Olimpijakosa, ali je srpski strateg Saša Obradović razočarao i jedne i druge – 92:72 (19:22, 29:9, 23:20, 21:21).

Prošlosezonski osvajač Evrokupa ovim trijumfom sačuvao je poslednje mesto na tabeli Evrolige koje vodi u plej-of elitnog takmičenja, kojem se potajno nadaju crveno-beli, dok je klubu iz Humske od izuzetne važnosti da se tim iz Kneževine tamo ne nađe kako bi i finalista ovosezonskog izdanja drugog po jačini Evroliginog takmičenja naredne sezone imao zagarantovano mesto u eliti.

Olimpijakos je dobro počeo meč, koliko toliko je kontrolisao dešavanja na parketu u prvih 10 minuta, ali je u drugoj četvrtini pirejski velikan potpuno stao, što je Monako iskoristio, serijom 15:2 u 13. minutu stigao do prve dvocifrene prednosti (34:24), koju je uvećavao do maksimalnih plus 27 u finišu duela (88:61).

Majk Džejms je sa 25 poena bio najefikasniji pojedinac meča, Bejkon je dodao 15, Li 13, a Hol 12 poena. Kod gostiju, poenterski su najraspoloženiji bili Fol i Vezenkov sa po 18 poena, dok je Dorsi meč završio sa 15.

Fenerbahče je porazom u Vitoriji od Baskonije (77:62) praktično zatvorio vrata doigravanja, dok je u meču bez prevelikog rezultatskog značaja Asvel kao gost bio bolji od Žalgirisa (72:68).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike