Povratak Saše Obradovića u Beograd: Nije lako posle svega, ali uvek ću nositi Zvezdino odelo

02.02.2022

14:55

0

Monako se bori za četvrtfinale, trener zna kako se mora protiv crveno-belih

Povratak Saše Obradovića u Beograd: Nije lako posle svega, ali uvek ću nositi Zvezdino odelo
20201113mmObrado03 - Copyright MN Press

Crvena zvezda dočekuje Monako u 25. kolu Evrolige, a oba tima imaju želju da izbore plasman u četvrtfinale takmičenja.

To, naravno, nije sve: Ovo će biti prvi put da Saša Obradović igra protiv Zvezde od kada je otišao sa njene klupe. Monako je u sjajnoj formi, šampion Srbije ima "pakleni" domaći teren, što sve vrlo dobro zna trener ekipe iz kneževine.

- Mi bijemo bitku da uđemo u Top 8. Pošto imamo još mnogo utakmica kod kuće, ako nas zdravlje posluži, u svakoj utakmici vidimo šansu za našu najbolju partiju u tom trenutku – rekao je Obradović za 24sedam.

Monako je vezao četiri pobede u Evroligi, pa izgubio od lidera Real Madrida posle produžetka, a onda je pre dva dana dobio Panatinaikos u Atini. Ništa od toga ne znači da bilo ko tamo unapred upisuje pobede.

- Neće biti lako, znamo kako Zvezda igra, vrlo čvrsto, teško u odbrani. Moramo da se pripremimo za tu vrstu igre kako bismo iskoristili svoje prednosti. Osim toga, Zvezda je ekipa koja uvek ima ponosa i uvek se bori, nebitno da li je prethodno izgubila utakmicu ili ne, tako da ne bih mogao da kažem kolike su šanse nama, a koliko njima. Ako uspemo da igramo svoju igru i da imamo kontrolu na emocijama, mislim da imamo šanse.

Obradović je Zvezdu preuzeo 2020. godine, dočekan je kao jedna od najvećih legendi kluba, što i jeste, ali rastanak krajem te godine nije idealan. Iako nijedna strana javno nije govorila šta se tačno dešavalo, jasno je da javnost ne zna sve.

Pa sad, kakve su emocije Saše Obradovića na povratku u klub u kome se "rodio"?

- Šta ja znam… Otišao sam na način na koji sam otišao, žao mi je što se tako izdešavalo. Ja znam da sam dao i više od maksimuma da Zvezdi bude dobro. Čak sam i u odlasku imao i dosta razgovora, hteo sam da pomognem Radonjiću. Nije lako posle svega što se odigralo, a ostalo je malo tamo iza zatvorenih vrata da sve utiske saberem, ali svi treba da znaju da ću ostati u Zvezdinom odelu.

Utakmica Zvezda - Monako igra se sutra od 19 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike