Jokić ne menja trenera! Zašto bi puštali takvog čoveka?

23.03.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Informaciju preneo odlično obavešteni novinar

Jokić ne menja trenera! Zašto bi puštali takvog čoveka?
Tan2022-3-8_4854677_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver neće menjati trenera, odnosno Nikola Jokić će nastaviti da sarađuje sa Majklom Melounom. Prema saznanjima Adrijana Vojnarovskog, odličnog izvora kada je reč o NBA vestima, strategu franšize iz Kolorada biće ponuđen novi višegodišnji ugovor.

Njegov trenutni ugovor traje do kraja sezone 2022/23. Zbog toga su se čelnici Nagetsa odlučili da reaguju i iskusnom treneru ponude novi, višegodišnji ugovor, koji je Meloun, prema navodima ESPN-a već prihvatio i potpisao.

Pre Denvera u kojem je sedam sezona, radio je i u Sakramentu i to dve godine. Sa "grumenjem" je tri puta uzastopno igrao plej-of, a 2020. je stigao i do finala Zapadne konferencije kada je njegov tim poražen protiv Lejkersa.

Meloun je nedavno upisao 309. pobedu na klupi Denvera, a postao je i peti trener po stažu u jednoj NBA franšizi. Dugovečniji su samo Greg Popović (San Antonio), Erik Spoelstra (Majami), Stiv Ker (Golden Stejt) i Kvin Snajder (Juta).

Kada je reč o učinku u samoj franšizi, od njega su uspešniji Dag Mo sa 432 trijumfa, kao i Džordž Karl sa 423.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još devet utakmic, a Denver je na šestom mestu tabele Zapadne konferencije sa učinkom 43-30.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike