Trka za MVP titulu u NBA ligi godinama nije bila ovako tesna! Amerikanci zbunjeni i oduševljeni

09.03.2022

17:33

0

Jokić? Embid? Adetokunbo?

Trka za MVP titulu u NBA ligi godinama nije bila ovako tesna! Amerikanci zbunjeni i oduševljeni
Embid Jokić Janis - Copyright AP/David Zalubowski/Morry Gash/Kim Klement

Američki mediji su u isto vreme i zbunjeni, ali i oduševljeni. I kažu da trka za MVP titulu u NBA ligi godinama nije bila ovako tesna!

Kako javljaju NBC i Yahoo sport, trenutno su u trci Džoel Embid, Nikola Jokić i Janis Adetokunbo.

Novinar i analitičar Kurt Helin ističe da je u ozbiljnom rebusu po ovom pitanju.

- Nemam pojma ko će osvojiti nagradu. Jedino znam da ću imati nesanice dok ne otkrijem ko će to biti. U normalnoj godini do sada bismo već otprilike znali ko je osvajač. A trenutno je trka sve samo nije gotova. Možda bi Embid u normalnoj godini već obezbedio titulu. Ali, ovo nije normalna godin. Nikola Jokić ima jednako pravo na nagradu sa igrama i statistikom. Osvojio je MVP titulu prošle godine, a ove godine je još bolji. Jokić ide rame uz rame sa Embidom. Isto važi i za Janisa Adetokunba - kaže Helin.

 

Po prvi put u pet godina, od trke Vestbruka, Hardena i Lenarda (2017), MVP trka je trka utroje. Svi imaju šanse, a ostalo je nešto malo više od mesec dana.

Čak je i Džon Holindžer sa Atletika pisao da sva trojica igraju istorijse sezone. Previše su dobri da bi se u ovom momentu znalo ko će odneti MVP priznanje.

Džoel Embid: 29,7 poena po meču, 11,2 skokova, 4,3 asistencije, 31,5 indeks

Nikola Jokić: 25,9 poena po meču, 13,8 skokova, 8,1 asistancija, 32,4 indeks

Janis Adetokunbo: 29,4 poena po meču, 11,5 skokova, 6 asistencija, 32,4 indeks

Pored ovakvih partija spomenute trojke, jednostavno ne mogu da dođu do izražaja igrači poput Demara Derozana, Stefa Karija, Dža Moranta ili Luke Dončića.

Na kraju novinar NBC-a ističe da bi, ako bi sada morao da glasa, prednost dao Nikoli Jokiću. Iza njega rangira Džoela Embida, pa Janisa Adetokunba.

Uglavnom se Jokiću daje prednost zato što vuče Denver neverovatnom snagom čak i u situaciji kada mu se povređuju najbolji saigrači kao što je to bio slučaj sa Džamalom Marijem i Majkl Porterom Juniorom.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski/
 

Koliko Jokić igra dobro govore i reči trenera Golden Stejta, Stiva Kera. On je izjavio posle poraza od Denvera da Jokić zaslužuje MVP nagradu.

- Ne mogu da glasam, ali je Jokić neverovatan igrač i bio je spektakularan večeras. Zaslužio je novo MVP priznanje! Saigrače čini boljim i učini igranje odbrane protiv njega veoma teškim. Šta god da uradite, on ima rešenje za to - rekao je Ker.

A mi možemo samo da podržimo.

Čekajući konačnu odluku i konačni rasplet...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike