Derbi sa velikim ulogom: Partizan želi da ispeče vruću osvetu, Zvezda da upiše 3/3 ove sezone!

06.03.2022

08:04

0

Autor: 24sedam

Novi okršaj večitih rivala je na pomolu

Derbi sa velikim ulogom: Partizan želi da ispeče vruću osvetu, Zvezda da upiše 3/3 ove sezone!
KATA8248 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prva dva večita derbija protekla su u potpunosti u znaku Crvene zvezde. Prvo u AdmiralBet ABA ligi, potom i u finalu Kupa Radivoja Koraća. Na terenu je suštinski postojao jedan tim, a Partizan praktično nije imao ni priliku da zapreti, a kamoli da pobedi.

Zato je ulog u narednom večitom derbiju (18.30h) dodatno uvećan: Izabranici Željka Obradovića žele da serviraju vruću osvetu crveno-belima, a puleni Dejana Radonjića da potvrde dobar niz i stignu do 3/3.

Zanimljivo je da Partizan između finala Kupa i ovog duela nije igrao nijedan drugi meč, tako da suštinski crno-belima sledi drugi meč zaredom u kom će se sastati sa crveno-belima. Sa druge strane, Crvena zvezda je imala tri evroligaške utakmice.

Ko će se bolje snaći u takvoj konstalaciji snaga?

Sigurno će zbog toga biti umornija, ali i uigranija. Partizan je dao neke igrače reprezentaciji Srbije, kao i drugim reprezentacijama poput Jama Madara koji je igrao za Izrael, pa nije mogao da do kraja iskoristi mogućnost treniranja između dva derbija.

MN Press
 

Sigurno da Zvezda ima veliku prednost u činjenici da je dobila oba ovosezonska derbija i prepuna je samopouzdanja posle već osvojenog trofeja u sezoni, dok će Željko Obradović pokušati da probudi svoje igrače i spremi ih za derbi koji će se ovoga puta igrati potpuno pred navijačima crno-belih.

- Posle izuzetno loše odigrane utakmice u Kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu. Želim da se zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i ovoga puta imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način. Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa. Igramo protiv tima koji igra veoma dobro, ali to je prilika za nas da pokažemo sve ono što imamo i sve ono što nas je krasilo od prvog dana. To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači - osvrnuo se Obradović na duel u Nišu.

U tome leži najveća razlika ovog derbija i prethodnih, pa ćemo videti kako će se crno-beli, ali i crveno-beli, snaći u takvom okruženju.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Trenutno stanje na tabeli AdmiralBet ABA lige je sledeće: Crvena zvezda je prva sa skorom 17-1 iz 18 mečeva, Partizan je drugi sa 16-3 iz 19 utakmica. Dakle, i jedni i drugi žele da uhvate što bolja mesta pred ulazak u ciljnu ravninu.

Gledajući dosadašnje susrete - Zvezda je favorit. Ali, igra se pred Partizanovim navijačima, a to potencira i Dejan Radonjić.

- Očekuje nas još jedan vrlo težak meču ovoj seriji u kojoj se nalazimo. Večiti derbi je uvek specifična utakmica za koju ne važi ni jedno pravilo, niti položaj na tabeli, trenutna forma. Svaka utakmica je epizoda za sebe. Ono što znamo je da će naš rival sigurno izaći na ovu utakmicu vrlo motivisan, igraju pred svojim navijačima. Mi smo ove nedelje odigrali već dve vrlo zahtevne utakmice, ali ko god bude izašao na teren biće spreman, jer za ovu utakmicu nije potreban nikakav dodatni motiv. Potrudićemo se da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno - rekao je Radonjić.

Danas je dan za derbi!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike