Svi su mi rekli da sam lud posle odluke pre 30 godina! Željkov povratak, Evroligin dokumentarac o Obradoviću! (VIDEO)

01.03.2022

15:51

0

Autor: 24sedam

Pogledajte kako je Evroliga predstavila trenera crno-belih

Svi su mi rekli da sam lud posle odluke pre 30 godina! Željkov povratak, Evroligin dokumentarac o Obradoviću! (VIDEO)
oooooooooooooo - Copyright Printskrin/youtube/Euroleague

Povratak Obradovića!

Evroliga je spoznala koliko je velika stvar što se Željko Obradović vratio u Partizan i bacila je podsetnik na njegovu veliku karijeru.

U ovom malom filmu pojavili su se brojni saradnici Obradovića sa kojima je radio u karijeri. A i sam je govorio na različite teme.

- Tako je teško pričati o sebi. Pamtim da sam prvi put ozbiljno razmišljao o košarci 1973. godine kada je bilo Evropsko prvenstvo u Barseloni. Jugoslavija je osvojila zlatnu medalju. Nikada nisam mislio da će to biti moj život, a košarka je svakako moj život! - rekao je Obradović.

Željko je pričao o Partizanu kao klubu.

- Ako računate sve igrače i trenere koje je Partizan imao, pa sve titule koje su osvojili širom sveta. Zlatne medalje, srebrne, bronze, titule... To je neverovatan broj. I to nas čini sve ponosni, sve nas koji imamo Partizan u srcu. Igrao sam za Partizan od 1984. do 1991. godine, sedam godina. Posle toga sam odmah postao trener.

Prisetio se i momenta kada je postao trener.

- Bio sam na pripremama, trebalo da je bude kapiten ekipe na Evropskom prvenstvu. Sa velikim potencijalom da postanem šampion. Iz kluba su me zvali, našli su me i ponudili da budem trener. Pitao sam da me puste da igram Evropsko, ali su mi rekli da ne može, već da moram odmah da prihvatim. - Ostao sam sa ljudima iz Partizana do kasno, recimo do pet sati ujutru. A ujutru je let reprezentacije bio vrlo rano. Odlučio sam te noći da odem na aerodrom da razgovaram sa selektorom gospodinom Ivkovićem. Svi su mislili da sam lud. Sećam se da su se saigrači šalili sa mnom. Bilo je pomalo čudno, do skoro sam igrao sa njima, sad je trebalo da im budem trener. Bilo je čudo da smo sve osvojili!

Vlade Androić, pomoćni trener Željka Obradovića.

- Pomoćnik sam mu 42 godine! Živeli smo u Čačku, on je mlađi od mene, upoznali smo se na treninzima. U to vreme su na ceni bili strelci, kao organizatori igre, bio je igrač koji je vodio tim. Njegovo ponašanje u igri bilo je takvo da je pokazivao aspiracije da postane vođa, a kasnije i trener

Željko o Panatinaikosu...

- Posebna sećanja. Proveo sam tamo 13 godina, odigrao 27 finala, osvojio 22 titule.

Đozep Marija Izikjerdo Ibanjez, Željkov pomoćni trener u Partizanu:

- Ne želim da pričam o trofejima, o 9 Evroliga, bla.bla. On je tokom 30 godina išao ispred svih. Radio je stvari o kojima drugi nisu ni mislili. Kod Obradovića je sve isplanirano.

Fragiskos Alvertis, legenda Panatinaikosa:

- Ne radi se tu samo o rezultatima, niti samo o košarci. Već o tome kako se ophodite prema ljudima oko sebe, kako stvarate atmosferu

Dimitris Dijamantidis, legendarni košarkaš Panatinaikosa:

- Može vam sve dati. Kada ste na terenu, znate sve i o svom timu i o protivniku.

Željko o Fenerbahčeu:

- Pet Fajnal forova Evrolige, tri finala, jedana titula

Bogdan Bogdanović:

- Bilo je nešto u tom timu što ne mogu da opišem. Bili smo nezaustavljivi. I to je neverovatan osećaj koji možeš da imaš kao sportista - rekao je Bogdanović, pa dodao:

- Bio sam dete. Gledao sam sve te utakmice. Sa 16 ili 17 gledao sam utamice Partizana u Evroligi. Video sam kako navijači ludo navijaju, uvek su tu za tim. Naučio sam pesme, kasnije potpisao za klub. Neverovatan osećaj.

Zoran Savić, sportski direktor Partizana:

- Ako dovedeš Željka Obradovića, ne možeš da kažeš da gradiš tim za narednih pet godina, te da ćemo posle te sezone početi nešto da osvajamo. Došao je ovde da odmah osvaja. Odmah je poslao tu poruku. Čim je došao u Partizan.

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana:

- Vratio se 100 koraka unazad da bi preuzeo klub koji voli. Sa kojim ima emotivnu vezu, sa navijačima i sa klubom. I da ponovo pokuša da osvoji trofeje. Mi i stručni štab ćemo dati sve od sebe da se vratim u Evroligu, ali njihovim dolaskom to mesto nije zagarantovano. Treba da igramo polufinale ili finale Evrokupa ili da osvojimo AdmiralBet ABA ligu da bismo se vratili u Evroligu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike