Madar je fasciniran: Željkovi treninzi su dugački i pametni, nikog ne zapostavlja, a naučite i da volite urlanje

27.02.2022

11:19

0

Mladi plejmejker biranim rečima o iskustvu igranja za Željka Obradovića

Madar je fasciniran: Željkovi treninzi su dugački i pametni, nikog ne zapostavlja, a naučite i da volite urlanje
Jam Madar - Copyright MN Press

Jam Madar je jedna od najvećih nada i zvezdi izraelske košarke i uz Denija Avdiju je projektovani lider novog talasa te zemlje.

Prošlog leta je izabran kao 47. pik na draftu, igrao je letnju ligu za Boston, ali je stigao neočekivani poziv Željka Obradovića i potpis trogodišnjeg ugovora za Partizan. A onda je postao lider reprezentacije. Može se reći da je Madar u dobrom životnom trenutku, bar kada je u pitanju "prolazno vreme".

- Nema bolje škole od igranja za Željka Obradovića. To je najbolja odluka koju sam doneo i drago mi je što se ostvarila. Nisam oklevao ni sekund, tom pozivu se ne govori "ne", to sam morao da prihvatim – rekao je Madar za izraelski Sport5.

Mladi plejmejker je priznao da ga je šokirao Obradovićev poziv, pogotovo što je usledio nakon što je igrač rekao da će "svim silama" probati da ostvari san igranja u NBA.

- Sedim kod kuće i agent mi kaže da će da me zove Željko Obradović. Ne znam oko čega, ali u glavi motam razne filmove. Planirao sam da idem u Boston i onda gledam koja je prava stvar. Onda je počeo razgovor, pita me da dođem da igram za njega. Čujem glas koji znam sa TV-a, uzbudljivo je, velika je čast. Svako dete sanja da ga ovakav trener pozove. Odmah sam se odlučio da prihvatim, jer će takvo iskustvo doprineti uspehu. Mislim da je odluka da igram za Obradovića ključna u mojoj karijeri.

MN Press
 

Madar je rekao i da se ljudima u Bostinu svidela ideja i da su bili impresionirani. Izraelske kolege je zanimalo da li je Obradović stvarno žestok na treninzima.

- Na treninzima vas ne štedi ni malo. Radi se najjače moguće. Sve kako vidite spolja, tako jeste. Osim jedne stvari: njegovog odnosa sa igračima. Tokom sezone gledate kako crveni u licu i besni, ali to ne može da radi ako nemate zaista dobar i zdrav odnos. Ono što je lepo je što možete da pričate slobodno i kažete šta vam je na umu, bez uvijanja. To pomaže da tim pobeđuje i na kraju osvaja trofeje.

Za šta je vas "ribao"?

- Sve može da se vidi na televiziji, on se ne krije. Nismo imali ozbiljne sukobe, mi igrači ga mnogo poštujemo i cenimo uz njegovo vikanje, jer se vidi koliko zna košarku i koliko je voli. Kada vidiš koliko je košarke i znanja u tom urlanju, naučiš da ga voliš. Ja se trudim da što manje razmišljam o tome zašto radi stvari koje radi, već da vidim gde sam pogrešio i šta mogu da popravim.

MN Press
 

Kako vas Obradović unapređuje profesionalno?

- Uči vas košarku, kako da brže reagujete, kako da upravljate igrom kao organizator, kako da pričate sa drugim igračima. Ne trenirate da dodajete na treningu, a onda idete na utakmicu, već vas uči da razumete šta se ne radi dobro i na čemu treba da se radi. Njegovi treninzi su dugački, pametni, dozvoljava svakome da razume gde je tačno pogrešio, ne zapostavlja nijednog igrača, bez obzira kako se zove ili gde je pogrešio. I ne završava se to na terenu, gleda snimke sa vama, ima individualne razgovore na letovima i u svlačionicama. Zaista stvori sa vama odnos koji vam omogućava da napredujete, ali i igračima da se međusobno razumeju.

Ako hoćete do trofeja, moraćete preko Crvene zvezde, kakav je osećaj igrati jednu od najvrelijih utakmica Evrope?

- Ludo. Nisam nikad iskusio takvu atmosferu. Navijači su ovde jako emotivni, ludi. Gađaju vas predmetima, a policija ne radi ništa. Morate da pazite odakle će da doleti sledeći novčić, upaljač. A moramo i da se spremimo dobro, jer nismo igrali kako treba u dosadašnjim derbijima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike