Čudesni Jokić ponovo napravio tripl-dabl! Novi trijumf Denvera i nova sjajna partija magičnog Srbina (FOTO, VIDEO)

27.02.2022

06:06

0

Nagetsi samo ređaju pobede, a Nikola sve bliži istoriji

Čudesni Jokić ponovo napravio tripl-dabl! Novi trijumf Denvera i nova sjajna partija magičnog Srbina (FOTO, VIDEO)
Tan2022-2-27_42736960_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Čudesna noć u Denveru! Nikola Jokić je ostvario novi tripl-dabl, a Monte Moris je pogodio trojku 28 sekundi pre kraja za pobedu Nagetsa nad Sakramentom 115:110!

Jokić je uhvatio skok 19 sekundi pre kraja i tako došao do učinka od 18 poena, 11 asistencija i 10 skokova. To mu je 16. tripl-dabl u sezoni i 73. u karijeri, tako da sada zaostaje samo pet za legendarnim Viltom Čemberlejnom.

Ovo je bila druga pobeda Denvera nad Sakramentom u tri dana.

Ovo je Nagetsima bila i peta uzastopna pobeda i sada su se izjednačili sa Dalasom sa 35 pobeda i 25 poraza. Oba tima zaostaju dva trijumfa za Jutom.

- U dobrom smo položaju. U poslednjih osam utakmica imamo skor 7/1, uz neke zaista impresivne pobede, na primer u gostima protiv Toronta ili Golden Stejta. Nismo se zadovoljili ni po kom osnovu – rekao je trener Nagetsa Majkl Meloun.

Nagetsi su krajem treće četvrtine gubili sedam razlike, ali su napravili seriju 18:1 krajem te i početkom četvrte deonice i poveli 94:85. Posle toga je Sakramento napravio seriju od 10:0 i došao do pola koša prednosti, a onda su timovi tokom poslednjih sedam i po minuta igrali koš za koš.

Aron Gordon, koji je večeras imao 23 poena i devet skokova, postigao je trojku za vođstvo Denvera 105:104. Sakramento se nije predavao, uspeo je dva puta da izjednači, a onda je Moris pogodio trojku za vođstvo.

Nakon toga je Domantas Sabonis promašio polaganje, a Jokić je uhvatio skok i posle dao još dva bacanja 15 sekundi pre kraja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike