Orlovi zahvalni navijačima na podršci: Idemo u Slovačku po novu pobedu

25.02.2022

21:49

0

Srbija je večeras upisala drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundobasket

Orlovi zahvalni navijačima na podršci: Idemo u Slovačku po novu pobedu
0MET1219 - Copyright MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nacionalni tim Slovačke sa 75:63.

Ovo je druga pobeda Srbije, a naredni meč sledi za tri dana i to protiv Slovaka.

Nakon utakmice u hali "Aleksandar Nikolić", centar reprezentacije, Marko Jagodić Kuridža je prokomentarisao duel sa Slovačkom.

- Pobedili smo, imali smo sigurno nekih grešaka, mogli smo i ranije da završimo meč, ali nismo. Prošli put smo imali Teodosića koji je ekstra kvalitetan igrač. Sigurno je da za 3 dana treba da igramo bolje ako mislimo da pobedimo. I oni će se adaptirati na nas, i mi smo na njih. Znamo šta nas očekuje, sada nismo znali. Čestitam momcima na borbi. Idemo tamo da pobedimo dao - kazao je iskusni košarkaš.

Aleksa Avramović, koji je večeras igrao pod maskom zbog povrede nosa, istakao je da je zadovoljan pobedom i zahvalio se navijačima.

- Generalno se uvek osećamo svi fenomenalno posle pobede. Znali smo da Slovačka nikada ne igra u oslablljenom sastavu. Igraju sa igračima iz domaće lige pojačanim Brozijanskim. Mi smo sa 11, 12 igrača na kraju ostali, ali smo znali da branimo domaći teren i da igamo odličnu odbranu, 63 poena Slovačke to i pokazuje. Oni su se spustili jednom na -6, ali smo brzo uspostavili kontrolu. Zahvaljujem se navijačima koji su došli, mislim, u većem broju nego protiv Letonije. Uvek je lepo igrati za Srbiju.

Novi trijumf, već u ponedeljak, priželjkuje i Uroš Trifunović.

- Drago mi je što smo pobedili i što sam oodigrao dorbo. Skupili smo se pre 4 dana i mislim da je sjajno što smo odbranili domaći teren. Ispoštovali smo sve što nam je rekao selektor Pešić. Druga utakmica sa Slovačkom će biti teža, imamo dva dana i pripremićemo se najbolje što možemo -  zaključio je mladi Trifunović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike