Srpski reprezentativac napunio 18 i postao profesionalac, visoki Megin bek hoće da napreduje i kao čovek i kao igrač

23.02.2022

13:38

0

Sa okupljanja reprezentacije pravo na potpis

Srpski reprezentativac napunio 18 i postao profesionalac, visoki Megin bek hoće da napreduje i kao čovek i kao igrač
2021_studio_158 - Copyright Mega Mozzart

Reprezentativac Srbije Nikola Đurišić napunio je danas 18 godina i potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor!

Mladi bek Mege igrao je AdmiralBet ABA ligu kao maloletnik, a tako je zaslužio i poziv u nacionalni tim za duel protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. A ovo mu nije prva akcija, jer je bio i na novembarskom okupljanju.

Đurišić je prošao sve selekcije Mege, a u AdmiralBet ABA ligi debitovao je prošle sezone, sa 17.

- Jako sam srećan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom. Prošao sam kroz sve mlađe selekcije kluba i predstavlja mi veliko zadovoljstvo što posle višegodišnjeg uloženog truda i rada sa obe strane, nastavljamo i dalje na zajedničkom putu. Sve ovo mi je veliki i dodatni motiv da nastavim da radim i napredujem, kroz treninge i utakmice, na terenu i van terena, kao košarkaš i kao čovek.

Mega Mozzart
 

 

Nikola Đurišić je rođen 23. februara 2004. godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji beka. U Megu je došao tokom leta 2017. godine od kada je zabeležio nastupe za sve mlađe kategorije kluba. Sa pionirima je osvojio Mini kup 2018. godine, a sa juniorskom selekcijom je prošle godine bio prvak Srbije i juniorske ABA lige, uz veoma zapaženo učešće na finalnom turniru juniorske Evrolige u Valensiji, gde je izabran u najbolju petorku turnira.

U prošloj sezoni je nastupao na dvojnu licencu za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije gde je u proseku beležio 16,3 poena po utakmici. Za prvi tim Mege debitovao je prošle godine u ABA ligi. Ove sezone u regionalnom takmičenju za 19 minuta u proseku beleži 6,1 poen, 2,1 skok i 2,3 asistencije.

Đurišić je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, a posle novembarskog FIBA prozora kada je po prvi put bio na spisku reprezentacije Srbije, selektor A tima Svetislav Pešić ga je pozvao i na okupljanje povodom februarskog FIBA prozora i kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike