Partizanovo nesuđeno "pojačanje" napustilo NBA: Pangos ponovo u Evroligi!

23.02.2022

08:21

0

Autor: 24sedam

Kanađanin očekivano potpisao ugovor sa evropskim košarkaškim gigantom

Partizanovo nesuđeno "pojačanje" napustilo NBA: Pangos ponovo u Evroligi!
20210219mmPangos03 - Copyright MN Press

Moskovski CSKA doveo je vredno pojačanje iz NBA! Tim Dimitrisa Itudisa pojačao je Kanađanin Kevin Pangos, koji je ove sezone igrao za Klivlend Kavalirse.

Iskusni plej nije ostavio pozitivan utisak u prvoj sezoni u NBA, nakon što je napustio Evropu na kraju prošle sezone, pa je povratak u Evroligu bio logičan korak.

 

 

Pangos je doveo ruski Zenit prošle sezone do plasmana među osam timova, ali je u plej-of fazi takmičenja Evrolige eliminisan od Barselone.

Ove sezone u NBA, i pored dve povrede koje su okončale sezonu dvojice bekova Klivlenda, Kolina Sekstona i Rikija Rubija, Pangos nije dobio značajniju minutažu zbog sjajnih nastupa Darijusa Garlanda. U samo 23 nastupa tri puta je bio starter i prosečno je postizao 1,7 poena i 1,3 asistencije po utakmici.

Pangos je posebno važna akvizicija za Itudisov tim budući da ne blistaju u ovom šampionatu i dolazak jednog pleja Pangopsov iskustva i kvaliteta mogao bi da napravi preokret u sezoni. Kanađanin je igrao za Gran Kanariju, Žalgiris, Barselonu i Zenit. Ove jeseni su ga razni "insajderi" dovodili u Partizan, ali je on do ovog potpisa za Ruse igrao epizodne uloge za Klivlend.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike