Debitant u reprezentaciji za 24sedam: Nisam očekivao Pešićev poziv! To mi je sigurno najveći uspeh u karijeri!

19.02.2022

08:02

0

Selektor je mogao uživo da prati igre svog izabranika

Debitant u reprezentaciji za 24sedam: Nisam očekivao Pešićev poziv! To mi je sigurno najveći uspeh u karijeri!
KATA7233 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Borac iz Čačka nije se dobro proveo na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća, ali je pozitivna stvar za Čačane što su dali reprezentativca – Radovana Đokovića.

Selektor Pešić svrstao ga je na spisak za mečeve protiv Slovačke, a Đoković za 24sedam govori o tom pozivu i igranju u nacionalnom dresu.

Krajem februara nastavlja se borba za plasman na Svetsko prvenstvo, a reprezentaciju Srbije očekuju dva meča protiv nacionalnog tima Slovačke. Prva će biti odigrana 25. februara u Beogradu, a susret broj dva je zakazan za tri dana kasnije, 28. februara, a biće odigran u Levicama.

Za početak, novajlija na spisku Orlova komentariše poraz na kupu od FMP-a.

- Razočaravajući rezultat svakako. Nismo se pitali ništa, odmah su ušli odlučnije. Znali su šta hoće. Trebalo nam je 15 minuta da uđemo u utakmicu. Razočaravajuće je i zbog toga što smo bili u dobrom momentu. Imali smo očekivanja da možemo da dođemo do polufinala i da se borimo protiv Partizana za finale. Vratili su nas u realnost. Sada nam sledi pauza

Zapravo, Đoković je neće imati.

- Tako je, idem na okupljanje. Neću imati pauzu, ali ne mogu da lažem, nije da mi teško pada – kroz osmeh komentariše “osmica” Borca.

Ističe Đoković da nije očekivao poziv selektora Svetislava Pešića koji je bio prisutan na meču Borca u Nišu.

- Iskreno, nisam očekivao. Pogotovo što sam se tek vratio. Ovo mi je bila, mislim, sedma utakmica. Pogotovo u početku to nije baš dobro krenulo, ali mislim da sam krenuo da igram u solidnoj formi. Ne mogu da kažem da sam očekivao

Koliko popularnom Raši znači što će biti igrač takvog trenersko velikana?

- Znači mi što sam dobio poziv, posebno kada znamo ko je selektor. Mnogo mi znači. Idem u nedelju tamo pa ćemo videti.

Teško je i Đokoviću da govori o individualnoj partiji protiv FMP-a kada je njegov tim ubedljivo poražen.

- Pa, izgubili smo 20 razlike. Da li sam zadovoljan ili nisam… Nismo se pitali apsolutno ništa. Nisam zadovoljan, bila je baš jednosmerna utakmica

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Imaće priliku košarkaš Borca prvi put da zaigra u, za mnoge, svetom dresu sa grbom Srbije.

- Jeste, debi. Nemam određena očekivanja, drago mi je da sam pozvan, zapravo, čast mi je! Naravno, nije reprezentacija sa svim NBA i evroligaškim igračima. Sam poziv kao poziv je sigurno najveće ostvarenje koje sam imao u dosadašnjoj karijeri. Da li ću debitovati ili ću samo trenirati, to ne znam, kaže Đoković, pa dodaje:

- Ne postavljam sebi neka očekivanja, barem u ovoj sezoni. Želim samo da pokažem i ljudima i sebi da sam se vratio i da mogu da igram. Bilo je dosta nedoumica tokom oporavka.

Na kraju se dotakao košarkaš Borca i trojke koju je dao sa polovine terena protiv tima iz Železnika, ali se ona nije važila.

- Jeste, to mi je najteže palo, a-ha-ha, šalim se naravno. Posle je ušla jedna. Voleo bih da smo pružili bolju utakmicu. Iskreno sam imao ambiciju da dođemo do polufinala. Volim da igram ovde, siguran sam da će u polufinalu biti prelepa atmosfera. Iz tog razloga mi je najžalije – zaključio je Đoković razgovor za 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike