Megu sada na kupu čeka branilac trofeja, ekipe se poznaju, a Jovanović ima samo jedan uslov za Zvezdu

18.02.2022

21:03

0

Megu sada na kupu čeka branilac trofeja, ekipe se poznaju, a Jovanović ima samo jedan uslov za Zvezdu
20220120ivPartizanMega74 - Copyright MN Press

Košarkaši Mege boriće se sutra za svoje peto finale Kupa Radivoja Koraća, ali protivnik će joj biti najteži mogući – branilac trofeja Crvena zvezda.

Mega je u četvrtak bila ubedljiva u četvrtfinalu protiv Zlatibora. Iako za protivnika imaju evroligaša, izabranici Vladimira Jovanovića nedavno su pokazali da mogu da se suprotstave crveno-belima.

Trener zna šta je prvi uslov za to.

- Sa Crvenom zvezdom smo već odigrali dve utakmice u ABA ligi, od kojih je druga bila pre nepune dve nedelje. Već sam napomenuo da se radi o veoma kvalitetnom sastavu kome jezgro tima čine jako kvalitetni srpski igrači, od kojih je većina bila ili će biti u reprezentaciji. Tim je dosta odbrambeno orijentisan, igra jako čvrstu odbranu na njihovom delu terena i preko toga traži svoj ritam za utakmicu. Obzirom na našu mladost i neiskustvo, ukoliko hoćemo da igramo utakmicu protiv Crvene zvezde, najvažnije je da im odgovorimo u čvrstini i kontaktu, koji su preko potrebni da bi se igrala utakmica sa njima - rekao je Jovanović.

Samson Ružencev je ponovio da se ekipe vrlo dobro poznaju.

- Naš sledeći korak je polufinale i utakmica protiv Crvene zvezde za koju se spremamo. Oni su verovatno glavni favoriti za osvajanje kupa i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Mi dolazimo iz dobre utakmice protiv Zlatibora, sa Crvenom zvezdom smo igrali već dva puta ove godine i dobro se poznajemo. Pristup, koncentracija i energija moraju da budu na najvišem nivou tokom svih 40 minuta utakmice ukoliko želimo da dođemo u priliku da napravimo iznenađenje.

Mega je četiri puta igrala finale Kupa Radivoja Korać, a trofej je osvojila 2016. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike