Kragujevčanima važnija pobeda u KLS-u nego iznenađenje protiv Zvezde: Dobiće nas i sa petom ekipom

15.02.2022

18:05

0

Plej Radničkog je za 24sedam naveo da je Kup Radivoja Koraća odlična promocija mlade ekipe

Kragujevčanima važnija pobeda u KLS-u nego iznenađenje protiv Zvezde: Dobiće nas i sa petom ekipom
20210211npDumic4 - Copyright MN Press

Za dva dana očekuje nas početak prestižnog Kupa Radivoja Koraća, takmičenja, koje u Srbiji ima poseban značaj i draž zbog ispisane istorije.

Kragujevački Radnički je jedan od stalnijih učesnika takmičenja, a i ove godine u Nišu stižu sa mladim sastavom i nekoliko iskusnijih igrača. Tu je i dalje Raško Katić, kao i glavni organizator igre Filip Dumić.

O očekivanjima pred takmičenje, u kome će Kragujevčani već u četvrtfinalu na megdan Crvenoj zvezdi, Filip Dumić je govorio za 24sedam.

- Kakva mi očekivanja mogu biti kad igramo protiv Zvezde? - usledilo je kontra pitanje Dumića, a zatim se nadovezao:

- Nama je cilj da se predstavimo košarkaškoj publici. Nama je to malo jači trening, za nešto što nas čeka u sledećem periodu u ligi. Cilj nam je da obezbedimo opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, a Kup nam je promocija mladih igrača. O kvalitetu Zvezde nemam šta da pričam, dobiće nas i sa petom ekipom. Nama taj Kup znači da odigramo jednu jaku utakmicu, za nešto nam je u narednom periodu, bitnije, u KLS-u. Idemo rasterećini, ali da pružimo što bolju igru, pa šta bude.

U sastavu Radničkog nalazi se i veliki broj mladih igrača, od kojih uvek neko može zablistatti, ali Dumić ističe da pritisak velikog rivala može biti loš po neiskusnije igrače.

- U takvim utakmicama, mladi igrači se previše uplaše, pa od straha ne pokažu svoje kvalitete. Njima svakako ta utakmica znači da vide kako je to igrati protiv mnogo ozbiljnijih igrača i da treba što jače da treniraju - kazao je Filip, pa se osvrnuo na ulogu iskusnijih igrača.

Pored njega i Katića, tu su i Ivan Nedeljković, Dimitrije Raičević, Marko Ilić i Marko Đerasimović.

- Njima treba da bude lakše uz nas starije igrače i da pokušaju što više da nauče. Mi smo tu da njima olakšamo i da im pomognemo u razvoju. Još uvek nisu dobili neku pravu šansu da pokažu svoj kvalitet. U ligi smo zaređali neke poraze, pa trener traži od nas iskusnijih da to nekako rešimo. Nadam se da će se i pitanje opstanka rešiti, pa da će i oni dobiti pravu šansu.

Žreb je takav da se beogradski večiti rivali ne mogu sresti pre finala, a upravo je to duel koji očekuje i Filip.

- Dobra utakmica će biti između Borca iz Čačka i FMP-a. Ja sam rođeni Čačanin, pa se nadam da će Borac proći u polufinale, a u finalu vidim svakako Partizan i Zvezdu. To su neka realna očekivanja, da će ta dva kluba biti u finalu.

Na kraju, iskusni plej Kragujevčana nas je iznenadio. Prestižnu pobedu u Kupu, zamenio bi za trijumf u KLS-u.

- Pre bih pobedu u KLS-u, nego da dobijemo Zvezdu. U seriji smo poraza, pobeda nam treba da prekine ovaj niz i da se vratimo na neki kolosek. Kup nam ništa ne donosi. I da prođemo, ne možemo da osvojimo, a i da osvojimo možemo da ispadnemo iz lige. Nama je bitno da ostanemo u ligi, to nam je primarni cilj, a ovo nam je lepa promocija - zaključio je Filip Dumić.


Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike