Hrabri debitant iz Zemuna: Hteli smo Partizan ili Zvezdu za protivnika! Ne možemo ni da se nadamo da će nas Željko potceniti

15.02.2022

15:40

0

Trener Borca iz Zemuna, Siniša Matić, za 24sedam objašnjava ambicije svog kluba na Kupu Radivoja Koraća

Hrabri debitant iz Zemuna: Hteli smo Partizan ili Zvezdu za protivnika! Ne možemo ni da se nadamo da će nas Željko potceniti
20161010mmKarpPart09 - Copyright MN Press

Kup Radivoja Koraća je mnogima posebno drag zato što se iz godine u godinu pojavi neki manji klub koji se nacrta na mapi košarke u Srbiji. Ove godine jedini debitant biće Borac iz Zemuna.

Borac je prošle godine tek prvi put ušao prvu B ligu, imao debitantnsku sezonu i opstao. Ovo je tek druga sezona u tako nekom višem rangu. Mlad je klub dosta. Igrao je prvo u srpskoj ligi i ima mlađe kategorije sa oko 200 dece.

Trener Siniša Matić za 24sedam objašnjava da je sam odlazak na Kup veliki rezultat Borca i potvrda dobrog rada u Zemunu.

- Ove godine iskreno nismo imali preterano velike ambicije. Nisu bile ni realne. U avgustu smo stvorili tim od nule, od prošlogodišnjeg sastava nije niko praktično ostao. Gledali smo da dovedemo što više mladih igrača koji su prošli ispod radara ili imali malere u karijeri, pa nisu mogli da proigraju pre dolaska kod nas. Tokom sezone su nam se priključili iskusniji igrači kao što su Sinovec i Balmazović. Tu smo već postali jači i ozbiljniji tim - objašnjava Matić za 24sedam.

MN Press
 

Borac je rastao iz utakmice u utakmicu i na kraju stigao do Kupa Radivoja Koraća. Veliki uspeh, istorijski. Borac će u četvrtfinalu igrati ptotiv Partizana.

- Kada smo već došli na Kup, želja igrača i kluba bila je da izvučemo Zvezdu ili Partizan. Ipak, kada se već dođe tu, mi smo autsajderi, pored bilo kog abaligaša. A ovako se više prati, marketinški je jače, verovatno će i protiv Partizana biti njegovih navijača. Biće to prvi put za neke mlade igrače da igraju takve utakmice. To je velika stvar - rekao je Matić.

Iako Matić spada u iskusne košarkaške stratege - u karijeri je vodio Zemun, Novi Sad, Vojvodinu, Metalac, Karpoš Sokoli i sada Borac -  i njemu će biti posebno drago što će moći da se oproba protiv najboljeg u istoriji Evrope - Željka Obradovića.

- Doduše, već sam jednom imao prilike da igram kada sam bio u Vojvodini. Ali, to je bila prijateljska koju smo igrali protiv Panatinaikosa. Ali, sada će biti zvanična utakmica. Tako da je to fantastično. I mi baš nemamo nikakvo rezultatsko opterećenje. Probaćemo da odigramo što bolju utakmicu, svesni kvaliteta Partizana - kaže Matić, a onda i dodaje:

- Najviše ću morati da poradim na tome da igrači igraju slobodno i bez opterećenja. Pa, videćemo gde će nas to dovesti. Nadam se da ćemo makar malo namučiti Partizan.

Dodaje Matić da će on u Nišu biti do nedelje, kakav god Borac da napravi rezultat.

- Svima je drago što je Kup u Nišu. Niš zaista volim i kao gledalac. Svake godine posećujem i budem tri dana. Kup mi je uvek interesantan, ima dušu i draž. Nešto sam se našalio da sigurno ostajem do nedelje, da li kao učesnik ili gledalac, a-ha-ha. Ostaću do kraja, lepa je stvar 

Kako se Matiću čini Partizan ove sezone?

- Pomoćnik i ja smo baš bili na meču protiv Andore. Rastu kao tim. Kao Lesorom su dobili dodatni kvalitet i ispod koša. Napadaju AdmiralBet ABA ligu i Evroligu, a naš je cilj da odigramo dobru utakmicu. Poznavajući Željka, on neće dozvoliti ni protiv nas da dođe do opuštanja, ne možemo tu mnogo da se nadamo da će nas potceniti, a-ha-ha. Tome nažalost ne možemo da se nadamo, nažalost. Igraćemo muški, pa koliko izdržimo. U tome je draž Kupa. Možda bi još veća draž bila da nema dirigovanog žreba, možda bi manji klubovi imali veće šanse - iskren je Matić.

Dodao je trener Borca da je pozitivna priča oko Zemuna, da je i KSS to prepoznao, da je i sam  Željko Obradović imao lepe reči za Borac.

Videćemo kako će to sve izgledati na parketu Čaira.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike