Zlatiborcima bi veliki uspeh bilo polufinale, ali Nedović je svestan kvaliteta Mege

15.02.2022

09:13

0

Trener ekipe iz Čajetine spremno dočekuje susret na Kupu Radivoja Koraća

Zlatiborcima bi veliki uspeh bilo polufinale, ali Nedović je svestan kvaliteta Mege
Strajin Nedović - Copyright Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Ovogodišnji Kup Radivoja Koraća održaće se od 17. do 20. februara, a domaćin prestižnog takmičenja ponovo su Niš i hala "Čair".

Drugi put u istoriji kluba, Kup će igrati i Zlatibor iz Čajetine, čiji trener Strajin Nedović ističe da je za njih veliki uspeh to što su u tom, izabranom društvu.

- Što se tiče našeg tima, Zlatibora iz Čajetine, nama je ovo drugo učešće na Kupu Radivoja Koraća. Prvi put smo igrali 2018. godine, kada smo u Nišu poraženi od Partizana, i sigurno da je za nas veliki uspeh to što smo uopšte tu. Borili smo se da budemo šampionida bismo uopšte učestvovali, to nam je bio prvi cilj - kazao je na početku razgovora za 24sedam trener Zlatibora Strajin Nedović.

Njih u četvrtfinalu, voljom žreba, očekuje susret sa beogradskom Megom.

Niš je sjajan domaćin, sigurno nas čekaju dobra organizacija i vrhunski turnir

Igramo u četvrtfinalu sa Megom, ekipom koja je sastavljena od najtalentovaniji igrača, i sigurno da su u ovom susretu kvalitetniji rival. Brža su ekipa i fizički dominantnija od nas, ali sve ćemo videti u četvrtak kada i Kup počinje. Mi smo posle lošeg starta i skora sa više poraza, nakon ovog balona u ABA 2 ligi, ponovo u dobrom ritmu, ali naša ekipa je sastavljena za nivo tih takmičenja.

Mladoj i talentovanoj Megi se ne preti, ali Nedović je svestan toga šta bi pobeda nad njima značila.

Veliki uspeh tima sigurno bi nam bio plasman u polufinale, ali videćemo već u četvrtak - kratko je kazao trener ekipe iz Čajetine, pa se osvrnuo na ostatak žreba.

- Što se žreba tiče, takav je da se Zvezda i Partizan ne mogu sresti do finala. Partizan stiže sa velikim trenerom, koji je napravio pomak u ekipi i o čijem kvalitetu ne treba pričati, Željkom Obradovićem. Crvena zvezda ima svojih sportskih kvaliteta. Bio bi to zanimljiv duel, koji može da reši ekipa koja bolje uđe u meč, ali i ukoliko neko odskoči u određenom segmentu - zaključio je Nedović.


Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike