Nedović hteo da se vrati u Zvezdu: Pričao sam i sa Čovićem, ali je trener imao neke nedoumice

15.02.2022

11:48

0

U Panatinaikosu je pronašao način da oporavi svoju karijeru

Nedović hteo da se vrati u Zvezdu: Pričao sam i sa Čovićem, ali je trener imao neke nedoumice
profimedia-0612701217 - Copyright Profimedia

Srpski reprezentativni bek, Nemanja Nedović tokom leta 2020. godine je stigao u Panatinaikos kao veliko pojačanje, a danas je jedan od glavnih igrača "Zelenih".

Nažalost, njegove sjajne partije nisu pomogle Panatinaikosu da izbegne eliminaciju u Evroligi pre plej-of faze.

Nedović je takođe pauzirao tokom sezone zbog posledica koronavirusa, ali i nekoliko sitnih povreda. Sada se vratio u takmičarski ritam i veruje da njegova ekipa sezonu može da okonča sa osvojenim trofejom.

- Nemamo realno neke šanse da uđemo u Top 8 i to boli. Pomirio sam se sa činjenicom da ove sezone imamo neke druge prioritete, a to su Kup i prvenstvo Grčke. Fokusirao sam se na te dve stvari jer ako osvojimo jednu od njih sezona će biti uspešna. Moramo da znamo i da se Olimpijakos vratio u ligu tako da će biti veoma teško. Pomešana su osećanja. Voleo bih da smo bolje rangirani u Euroligi, ali situacija je takva - istakao je Nedovi u razgovoru za Al Džaziru Balkan.

U narednom meču Evrolige, imaće prilike da igra protiv svog bivšeg kluba, ali i tima u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Kada je 2020. godine došlo do sporazumnog raskida saradnje sa Armanije, bio je blizu povratka u Zvezdu, ali se to ipak nije dogodilo.

- To je bila priča posle moje druge godine u Milanu kada nisam produžio ugovor. Zaista nisam imao ništa protiv da se vratim, da restartujem svoju karijeru. Bio sam čak na razgovoru sa predsednikom Čovićem, međutim tadašnji trener je imao neke nedoumice. Što se mene tiče trener je najbitiniji. Ako te trener želi sve ostalo će biti lako. Tu se nismo poklopili. Ljudi iz Panatinaikosa su se javili bez ikakvih nedoumica i odmah sam znao da je to moja sledeća desitnacija

Što se reprezentacije tiče, nalazi se na spisku selektora Svetislava Pešića za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a to što je Srbija propustila Igre u Tokiju, bek smatra da prethodni neuspeh mora da se ostavi po strani, dok se iz grešaka moraju izvući pouke.

- Nisam bio uz ekipu u Beogradu da bih mogao da kažem šta je išlo po zlu. Sigurno je da moramo da pronađemo zajedništvo koje nas je krasilo od 2013. Kada smo kao generacija debitovali na velikim takmičenjima. Kada imaš hemiju i zajedništvo u ekipi sve ostalo je veoma lako. Imamo iskusnog trenera koji će nas usmeriti u dobrom pravcu. Na nama igračima je da sklonimo ego sa strane, da se svi stavimo u službu ekipe, da zaboravimo na uloge koje imamo u klubovima u toku sezone ida se stavimo u službu reprezentacije, jer mislim da nema ništa lepše od predstavljalnja svoje zemlje na velikom takmičenju - zaključio je Nedović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike