Partizan ide na Zemunce, Zvezda na Radnički: Kuglice su rekle svoje na žrebu, kreće borba za Žućkovu levicu!

31.01.2022

13:24

0

Izvučeni su parovi za turnir koji će se igrati u Nišu od 17. do 20. februara

Partizan ide na Zemunce, Zvezda na Radnički: Kuglice su rekle svoje na žrebu, kreće borba za Žućkovu levicu!
Pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća - Copyright MN Press

Uzbuđenje raste, vreme je za Kup Radivoja Koraća!

Tradicionalno je to turnir koji predstavlja borbu za prvi trofej u sezoni i ima posebnu draž. Košarkaški zaljubljenici su većinski saglasni da je Kup poseban kada se igra u Nišu, pa će to biti slučaj i u ovom novom njegovom izdanju. Kup se vraća na jug Srbije, a prošle godine održan je u Novom Sadu.

Osam timova biće u konkurenciji za Žućkovu levicu. Na osnovu toga što su članovi AdmiralBet ABA lige, kvalifikovali su se Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP i Borac iz Čačka. Kao finalista Kupa KSS plasirali su se Borac Zemun (debitant) i Radnički Kragujevac, a kao najbolje plasirana ekipa na polovini prvog dela takmičenja KLS plasirao se Zlatibor.

Igraće se po sistemu: četvrtfinale - polufinale - finale.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA:

17. februar

Crvena zvezda - Radnički KG 18.00
Mega - Zlatibor 21.00

18. februar

Partizan - Borac Zemun 18.00
FMP - Borac Čačak 21.00

Prvo polufinale igra se u subotu 19. februara u 17.00, a drugi meč u 21.00 časova. Finale je zakazano za nedelju 20. februar u 21.00 sat.

Naravno, najveći favoriti turnira biće Crvena zvezda i Partizan, mada nikako ne treba otpisivati Megu (koja je nedavno nadigrala crno-bele) i FMP koji je ove sezone u vrhu AdmiralBet ABA lige i igra jako dobro.

Kup u Nišu bio je prošlih sezona i prilika za posebnu atmosferu u večitim derbijima, jer su navijači crno i crveno-belih mogli da prisustvuju u čuvenom Čairu po sistemu "pola-pola" na tribinama, što je okršajima donosilo posebnu draž.

O predstojećem Kupu govorio je i Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde. Uz dodatak da su košarkaši i trener Partizana u Badaloni gde gostuju Huventudu, pa nisu prisustvovali žrebu.

Pa, praznik košarke u Nišu, bez ikakve dileme. Kup je uvek jako interesantan, specifično takmičenje, ali imamo do tada pet utakmica da odigramo, pa ćemo o njemu posle toga. Skocentrisani smo na naredne utakmice - rekao je Radonjić posle žreba.

Prisutnima na žrebu obratio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

- I ove godine imamo debitanta, što daje posebnu draž celom takmičenju. Domaćin je na moje veliko zadovoljstvo grad Niš, po 17. put. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelnici Dragani Sotirovski. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove, da sve prođe bez incidenata - rekao je Danilović.

U četvrtfinalu će se sastati Borac i FMP što će predstavljati derbi sa Jadrana.

- Izvukli smo najtežeg protivnika, jedinog iz AdmiralBet ABA lige. Mislim da možemo da igramo sa svima. Probaćemo da dobijemo utakmicu, na nama je da se što bolje spremimo. Igramo dobro, ali imali smo problema sa koronom, mesec dana bez utakmice, vidi se da smo malo ispali iz ritma. Partizan u polufinalu? Ne razmišljamo o polufinalu, videćemo da se spremimo za četvrtfinale, pa ćemo onda "lako" za Partizan - rekao je Marko Radonjić za 24sedam.

Na sve to se nadovezao Marko Marinović, trener Borca.

- Nezgodno je. Dobro se poznajemo. Igrali smo i u pripremnom periodu. Očekujem neizvesnu utakmicu. Napokon, da odigramo sa nekim ravnopravnim. Imamo šanse, kao i oni. Drago mi je, biće dobra utakmica - rekao je Marinović za 24 sedam, a onda prokomentarisao meč protiv Partizana u subotu.

- Dolazimo bez opterećenja posle dve pobede, dobili smo na samopouzdanju. Dolazimo bez bele zastave, daćemo sve od sebe da prodamo kožu što skuplje. Posle toga sledi nam jedna od najvažnijih utakmica sezone protiv Studentskog centra, pa sledi Kup - objašnjava Marinović.

Novinarima se obratio i Siniša Matić, trener Borca iz Zemuna, debitanta na Kupu Radivoja Koraća.

Najinteresantnije u Kup takmičenju je što može neko ko nije društvo abaligaša da dođe na smotru. Iako smo mlad klub, imamo poznate igrače kao što je Stefan Sinovec, Nino Čelebić, kao i ja koji sam se takmičio. Nije nam nepoznanica. Mogu da se našalim da smo osvojili Kup prvi u Srbiji pa mogu da kažem da dolazimo rasterećeno. Mladi igrači će imati šansu da se oprobaju protiv najboljih. Da vidimo gde smo. Smešno je da mi nekome pretimo. Rezultat je u drugom planu, nadam se da ćemo odigrati zanimljivu utakmicu - rekao je Matić čiji će Borac igrati protiv Partizana u četvrtfinalu.

Očekivanja je izneo i trener Mege Vlada Jovanović.

Raduje me što je Niš domaćin turnira i lepe uspomene sa Kupa me vezuju za taj grad. Mislim da su jako dobri organizatori i niška publika je, bez obzira na klupsko opredeljenje, uvek pravila pravu košarkašku atmosferu i uvek sam se lepo osećao tamo. Kup jeste najbrže, ali daleko od toga da je jednostavno i da nije teško takmičenje. Utakmice u kojima se rešava da li prolaziš dalje ili ispadaš su jako teške, i ako nisi na pravi način motivisan i koncentrisan, može da se desi da napraviš kiks. Opština Čajetina u poslednjih desetak godina dosta ulaže u taj sport, prave respektabilne timove, Zlatibor je veoma dobar u KLS-u, imaju ozbiljan roster i siguran sam da ćemo meču pristupiti maksimalno ozbiljno - izjavio je Vlada Jovanović.

Kup se često gledao metaforički poput rampe koja je merila prvo prolazno vreme u sezoni.

Crvena zvezda brani titulu osvojenu prošle godine u finalu protiv Mege u Novom Sadu, dok je Partizan pre toga uzeo tri vezana trofeja u Nišu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike