Trener FMP pričao o mukama pred Partizan, pa poslao poruku regionu: Neka nam kažu da nas ne žele, ovako gubi smisao!

12.02.2022

20:47

0

Nenad Stefanović prezadovoljan uprkos porazu

Trener FMP pričao o mukama pred Partizan, pa poslao poruku regionu: Neka nam kažu da nas ne žele, ovako gubi smisao!
fmp-partizan-58 - Copyright MN Press

Nije trener FMP-a Nenad Stefanović imao razloga za nezadovoljstvo, uprkos porazu od Partizana.

Njegov tim se borio zaista lavovski, vodio tokom većeg dela meča i onda pao tek u ujednačenoj završnici.

- Ja prvo moram da čestitam mojim igračima. Mi smo imali bukvalno dan pred utakmicu odjednom pet problema u pola sata. Svaka čast svim momcima koji su stisli zube da igraju danas. Skidam im kapu. Borili su se od prve do poslednje sekunde. Uvek kažem, kad igramo protiv velikih, naša želja je da ih nateramo da igraju najbolje što mogu da bi nas pobedili. U tome smo večeras uspeli. Čestitam im na pobedi, mislim da je zasluženo, a mislim da bi bilo zasluženo i mi da smo pobedili.

FMP je vezao pet poraza, ali to je suvi rezultat koji ne pokazuje realne probleme koje su "panteri" imali sa koronom i povredama, ali i partijama koje su pružali.

- Mi stvarno imamo jako puno problema u poslednje vreme. Mi mesec dana nismo imali utakmicu, jedini u ligi, tako da kažem da nam samo treba malo vremena da se "presložimo". Protiv Igkoee je to već ličilo na nešto, a danas je bilo još bolje. Pobede će doći.

Stefanović se pobunio i protiv statusa njegovog tima na terenu, konkretno zbog sudijskog kriterijuma.

- Ono što bih hteo da istaknem, neću da budem kažnjen zbog pominjanja suđenja, ne pominjem ni jednog sudiju, niti pričam za utakmicu danas. Ali, mislim da mi nemamo tretman ekipe koja je imala 10/3 u prvom delu sezone. Pričam za gostovanja: nula bacanja za poluvreme, dva puta, i to utakmice koje izgubimo na jednu loptu, a tu svaki drugi napad guramo na niski post. Okej, neka nam kažu, ljudi, ne može to tako, niste vi ti koje želimo i u redu. Ovako gubi smisao, baš gumi smisao, stvarno gubi smisao. Žao mi je momaka, jer se trude i rade, ali ne mogu više ni ja da ih obuzdavam. Mi ćemo uraditi što je do nas.

Novinare je zanimalo šta je to nešto što je falilo za pobedu večeras, na šta je trener odgovorio, a onda se i otvorio o problemima tima.

- Evidentno je da nam je falilo svežine vodećim igračima, jer su igrali malo previše. Sve preko 30 minuta je previše. Nisam hteo da pominjem imena, ali Izundu i Nerandžić nisu trenirali, dve infuzije su primili. Dakle, malo svežine, malo nekog doprinosa. Ali, i ovako sam zadovoljan, imali smo šestoricu "dvocifrenih" igrača. I moram da kažem da smo mi imali 10 srpskih igrača u sastavu. Fali malo nama rutine u ovakvim utakmicama. U ovakvim utakmicama gde na jednu grešku mora da izađe. Možda je individualni kvalitet presudio, ali mislim da smo bili svežiji da smo mogli da dobijemo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike