Kup je poseban, trofej diže motivaciju, energiju i hemiju ekipe! Trifunović za 24sedam izneo očekivanja pred Niš!

16.02.2022

09:56

0

Crno-beli će u četvrtfinalu igrati protiv Borca iz Zemuna

Kup je poseban, trofej diže motivaciju, energiju i hemiju ekipe! Trifunović za 24sedam izneo očekivanja pred Niš!
20211027ivPartizanTurk72 - Copyright MN Press

Uroš Trifunović ima 21 godinu i već dva osvojena Kupa Radivoja Koraća, oba u Nišu. Jasno je da zna kako se osvaja ovaj trofej, koji će ponovo dati veliki ulog kao prvi u sezoni.

U Nišu će se igrati sa narandžastom loptom od 17. do 20. februara, a Partizan će igrati svoj četvrtfinalni duel drugog dana. Za protivnika će imati ekipu Borca iz Zemuna.

Oprezan je Partizanov krilni košarkaš. Jasno mu je da su Zemunci autsajderi, ali, posebno u Kupu, iznenađenja su uvek moguća.

- Nikoga nikada ne treba potceniti! To je tim iz nižeg ranga, ali i ekipa koja je pokazala potencijal. Nisu za potcenjivanje. Fokusirani smo prevashodno na njih, jer to nam je prvi meč na turniru.

Crno-beli potencijalno u polufinalu mogu da "nalete" na Borac iz Čačka ili FMP, što bi garantovalo abaligaški sudar.

- To su ekipe sa kojima smo nedavno igrali. Bićemo spremni. Idemo postepeno – staloženo odgovara Trifunović.

Ulog u Nišu biće veliki. Ne samo zbog pehara, već zbog uticaja koji Kup može da ima na nastavak sezone.

- Prvi je trofej u sezoni, a iz nekog mog malog iskustva, taj turnir sigurno diže moral ekipi za nastavak i najvažnije borbe u sezoni. Diže motivaciju, energiju, hemiju... Kup je poseban trofej u svakoj državi gde se igra. Specifična je atmosfera.

MN Press
 

Košarkaški zaljubljenici saglasni su da je atmosfera u "Čairu" posebna kada je Kup u pitanju.

- Sala "Čair" je povezana s Kupom. Meni je barem ta sala asocijacija na Kup, i stvarno se radujemo što idemo tamo da se borimo za prvi trofej, to nam je cilj.

Crno-beli su se mučili protiv FMP-a i ipak uspeli da dođu do pobede, ali zato je onaj trijumf nad Andorom nešto na čemu crno-beli mogu da temelje optimizam pred Niš.

- Timski, možda i najbolja utakmica u sezoni. Stvarno je bila neverovatna atmosfera, navijači su nas digli kada je to bilo potrebno. Od samog starta smo ispratili sve ono što nam je trener rekao, prvenstveno u odbrani, a onda i u napadu. To je donelo bitnu pobedu za nas, posebno zbog svega onoga što sledi - kaže Trifunović, pa dodaje:

- Može da nam pomogne da nas digne energetski i psihički pred Kup. Partizanu je cilj vrh svakog takmičenja u kom igra. Tako će biti i u Kupu.

Čini se da se polako sklapaju kockice u mladom crno-belom timu koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

- Mi smo mlad, a pre svega nov tim. Formirani smo ove sezone, stigla su pojačanja, nov tim se stvorio. Skroz je normalno da imamo uspona i padova. Ali polako se sklapaju kocke, nadam se da ćemo tako da nastavimo. Zaista mislim da smo talentovana ekipa koja tek treba da se pokaže.

MN Press
 

Kada imate 21 godinu, nema mnogo boljih okolnosti od toga da vas trenira najbolji trener u istoriji Evrope.

- Naravno, dosta se nauči od njega. Nemam šta da komentarišem, svi znamo ko je Željko Obradović. A što se tiče igrača, stvarno su izvanredni. Neke sam znao i pre nego što su došli. Stvarno su dobri momci, i stranci i domaći igrači. Nije važno da li imaš 22 ili 28 godina, odlično se slažemo i jako mi je drago što sam deo ove ekipe – zaključio je Trifunović javljanje za 24sedam.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike