Nikola Lončar analizirao Željkov Partizan: Tristan je NBA potencijal

07.02.2022

22:23

0

Nekadašnji sportski direktor crno-belih poznaje dobro ovaj tim

Nikola Lončar analizirao Željkov Partizan: Tristan je NBA potencijal
20201106ivPartizanKzn11 - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije, Nikola Lončar. večeras je gostovao u emiciji "U obruču", na Areni sport.

Lončar, koji je do skora bio i sportski direktor košarkaškog kluba Partizan, najviše je govorio upravo u crno-belima.

Najpre se osvrnuo na učinak ekipe pod vođstvo legendarnog trenera Željka Obradovića.

- Mnogo je novih igrača, mnogo novih stranaca. Mislim da treba vremena da se to slegne, da svako radi ono što trener traži. Mnogo novih igrača je dovedeno i najvažnije je da se upoznaju sa trenerom na pravi način - detalji, pristup igri, trening, da se drži koncentracija non-stop na treningu i na terenu, možda je to za neke igrače preveliki teret u početku. Za sada nemamo nijednog razigranog igrača koji je odskočio od svih ostalih, ali zbog kalendara, zgusnutog rasporeda, Željko želi da razigra što veći broj igrača dok ne dođu te važnije utakmice. Neke važne utakmice Partizan nije odigrao kako treba, ali mislim da najvažniji period tek dolazi i da će biti spremni kada dođe to vreme, a to je od Kupa pa nadalje - izjavio je Lončar.

Poslednje pojačanje Partizana, Tristan Vukčević, je igrač od koga se mnogo očekuje u budućnosti.

- Tristan je jedan od najvećih projekata evropske košarke, svi vide da može da bude veliki igrač, da nosi igru bilo koje evropske ekipe, ali tek mu je 18 godina, treba imati strpljenja sa njim da bi došao na nivo koji se očekuje od njega.

O pravom razlogiu zbog koga je napustio kraljevski klub, Lončar nije znao puno, ali je istakao da mladi Tristan ima potencijal da zaigra u NBA ligi.

- Možda je očekivao više minuta, možda je bio i previše nestrpljiv da dobije više minuta. Dobio je šansu na početku sezone zbog povreda Randolfa i Tompkinsa. Mislim da šansu nije iskoristio kako treba, a bio je starter na nekoliko utakmica. Takođe, Real ima dosta igrača na toj poziciji i to je klub koji teško može da čeka nekog igrača. U svakom slučaju, on je jedan od najboljih mladih igrača Evrope, koji ima potencijal da zaigra i u NBA ligi - konstatovao je Nikola Lončar.


Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike