Miličića nervira nepravda prema Jokiću, a mašta o tribini: Brate, došlo mi da se popnem gore i navijam sa bratijom "delijama"!

02.02.2022

16:01

0

Autor: Milan Nastić

Bivši NBA košarkaš je za 24sedam pričao o svom voljenom klubu, koliko mu nedostaje "kop", ali smo se dotakli i najboljeg srpskog košarkaša

Miličića nervira nepravda prema Jokiću, a mašta o tribini: Brate, došlo mi da se popnem gore i navijam sa bratijom "delijama"!
miličić - Copyright MN Press

Darko Miličić posle mnogo godina ponovo je bio na utakmici Crvene zvezde.

Poznata je njegova ljubav prema crveno-beloj boji, a nije mu strano ni da se nađe među najvatrenijim i da Zvezdu bodri sa "kopa", što je ranije i radio.

Ovaj put bio je gost Košarkaškog kluba i uživo iz "Pionira" pratio meč sa Milanom u Evroligi.

Naravno, cela dvorana je ovacijama pozdravila njegov dolazak, a Miličić je zahvalio na toploj doborodošlici.  

- Dugo nisam bio na utakmici, mnogo mi je značilo što sam ponovo imao priliku da gledam moju Zvezdu. Lepo sam se osećao u "Pioniru" među svojom bratijom. Sa mnom su bila i deca iz Novog Sada koja se bave košarkom. Ceo dan nam je bio ispunjen, a kad nam je Milan Dozet predložio da direktno gledamo utakmicu sa Milanom, sreći nije bilo kraja. Hvala Zvezdi na svemu što su uradili za nas  - počeo je razgovor Miličić za 24sedam.

Bivši NBA igrač nije imao priliku da se raduje na kraju utakmice, jer je Zvezda izgubila od Milana. 

- Što se tiče same utakmice, nekako mi se čini da se Zvezda tokom čitavog meča mučila. Kao da nešto nije funkcionisalo na terenu. Možda je uzrok i to što je većina igrača bila povređena, ali i ritam u Evroligi je neverovatan. Verovatno ih je stigao i umor. Smatram da su mnogo više mogli, pogotovo što ni Milano nije pokazao neki kvalitet. Njihovo najjače oružje je šut, i u početku ih nije išao. To je trebalo da se iskoristi, međutim, nije, a onda su oni počeli da pogađaju iz svih pozicija. Mislim da smo imali šansu da ih pobedimo. Taman se Zvezda približi, a oni pogode neku čudnu trojku i odlepe se.

MN Press
 

Miličić, i pored poraza, ističe da Zvezda ima odličan tim i da protiv Milana nije pokazala sav svoj kvalitet. 

- Pojedinačno, Kalinić je klasa. Više sam očekivao od Davidovca, nekako mi stagnira, njega sam najviše pratio i čini mi se da može mnogo više, ali na terenu mi izgleda nezainteresovano. Kuzmiću svaka čast, posle svega što je prošao dobro je da se opšte vratio košarci - istakao je Miličić, i dodao: 

- Dobrić je kvalitetan igrač, Lazić standardan, Mitrović je dobar košarkaš, i on je imao problema sa povredama. Vajt je došao kao veliko pojačanje, a onda se desila povreda. Smatram da mu je potrebno samopouzdanje, a takođe i podrška igrača. Ivanović je dobar igrač, koristan, i mislim da će kako sezona bude odmicala igrati sve bolje. Zvezda ima ozbiljan igrački kadar, odličnog trenera koji tačno zna šta hoće. Činjenica je da je fokus na defanzivi, i to zasada daje rezultate.

Miličić smatra da je teško da se plasiraju u TOP 8, ali da ne treba gubiti nadu, i ističe da je za tim mnogo važnije šta će da uradi u Admiral BET ABA ligi.

- Što se tiče ambicija, nisam siguran da je realno da se plasiraju u TOP 8, a što se tiče regionalnog takmičenja, tu su uz Partizan najveći favoriti, pogotovo što Željko Obradović tempira formu za kraj sezone. Biće dosta uzbuđenja - kazao je bivši košarkaš.

Miličić je otkrio da mu je u meču protiv Milana došlo u jednom trenutku da se popne na tribine i pokrene ekipu na parketu.

- Što se tiče navijanja, joj brate, došlo mi je da odem među najvatrenije i da sa svojom bratijom navijam bez prestanka 15 minuta i dignem igrače iz mrtvih. Naravno, razlika između fudbalske i košarkaške utakmice je velika. I sam meč je bio nekako bio takav da publika nije mogla da dođe do izražaja. Jedan deo navija, drugi prati, ali stvarno mi je došlo da odem među navijače i da krene ludilo od navijanja. Da budem iskren, bilo mi je lepo dole, ali jedan deo srca je hteo i da budem među bratijom, da zajedno s tribine bodrimo igrače - istakao je Miličić za 24sedam. 

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
 

Sa bivšim NBA igračem dotakli smo se i Nikole Jokića, koji ima još jednu izuzetno uspešnu sezonu u najjačoj ligi na svetu.

- Jokić, ljudi, pa šta da kažem, on je magija, tako običan čovek, a tako dominira NBA. Drži sam svoj tim, i to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Igra fenomenalno, a tako je normalan i skroman. To očigledno smeta ovima u NBA. Ne mogu da verujem da kad otvorim sajt NBA, nema njegove slike, vidim tu su Embid, Janis, a nema Jokića, koji je ubedljivo bez premca u najjačoj ligi na svetu. Jednostavno, to je još jedan pokazatelj da ga tamo ne poštuju, jer dolazi iz Srbije, stvarno sramota.

Miličić je postao član Skupštine i, kako kaže, neverovatni rezultati se postižu od 2011. godine.

- Kao član Skupštine, mogu biti prezadovoljan time kako Zvezda funkcioniše. Ono što je urađeno za 11 godina, kapa dole. Možete Čovića da volite ili ne, on je od kluba koji je imao samo četiri registrovana profesionalna igrača, i 13 miliona evra duga -  čak je i grb bio na prodaju, uspeo da napravi respektabilan klub, koji svake godine igra u Evroligi. To je za poštovanje - zaključio je Miličić za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike