Partizanov novi poraz u Turskoj! Stanojevićev tim pokazao i protiv Rusa da loše brani prekid

02.02.2022

12:32

0

Autor: 24sedam

Crno-beli izgubili od Dinama Moskve rezultatom 2:1

Partizanov novi poraz u Turskoj! Stanojevićev tim pokazao i protiv Rusa da loše brani prekid
partizan1 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana zabeležili su i drugi poraz na turskoj obali. Posle Bašakšehira bolji do crno-belih bili su u igrači moskovskog Dinama rezultatom 1:2 (0:1). Golove su postigli Fomin u 5 i Galkin u 88. minutu, dok je pogodak za Partizan bio delo Natha u 65. minutu. 

Crno-beli su odigrali dva različita poluvremena i po sastavu i formaciji, ali je bolji utisak ostavio iskusniji deo tima u drugom poluvremenu kada su priliku umesto Jovića, Baždara i Milovanovića dobili Rikardo, Natho i Menig.

Zajednički imenitelj za oba izdanja bila je loša organizacija prekida. Kod prvog gola Rusa bio je katastrofalno postavljen živi zid, pa je Fomin sa oko dvadesetak metara po zemlji uspeo da matira Popovića. Odlučujući momenat dogodio se u 88. minutu.

Tada je Dinamo iz kornera doveo crno-bele u mat poziciju, jer je Galkin ostavljen sam da sa 14 metara lagano plasira loptu u desni donji ugao Popovićevog gola. Između ova dva pogotka, Dinamo je samo sporadično pokušavao da iz kontranapada dođe do svoje prilike za gol. Sve ostalo svodilo se na jalov posed crno-belih, iz kojeg je došlo par dobrih pokušaja, preko Markovića krajem prvog poluvremena i Terzića u završnici utakmice.  

Pored ove dve šanse, Vujačić je dva puta zapretio iz prekida posle Jojićevih kornera, pa bi se moglo tvrditi da su oba tima imali lošu odbranu prekida, s tim da su Rusi umeli da kazne propuste crno-belih.  

Ovako se razvijala utakmica iz minuta u minut

BLOG UŽIVO:

90. minut - Kraj!

88. minut - Galkin, gol 1:2! Ponovo loše odbranjen prekid. Usamljeni Galkin dočekao je centaršut sa kornera i samo plasirao loptu u desni donji ugao za novo vođstvo!

87. minut - Kakva parada Popovića kod udarca Žukovskog! Korner.

85. minut - Očekivano pada ritam, iako na terenu ima mnogo "rezervista". Očigledno da nije sve do umora, već i do osećaja zadovoljstva remijem kod oba tabora.

80. minut - Vujačić je otišao u napad i bio u prilici da donese vođstvo. Njegovo pojavljivanje duboko u delu terena rivala iznenadilo je i mnoge njegove saigrače,

77. minut - Galkin u velikoj prilici, ali završilo se kornerom iz koga se nije izrodila opasnost za Popovića.

75. minut - Pavlović, Saničanin i Miljković u igri, izašli su Miletić, Živković i Jojić.

70. minut - Srpski tim je podigao nivo agresivnosti! jači je presing, Dinamovi napadi su kraći nego u prvom poluvremenu, što se donekle može objasniti igrom rezervnih igrača i njihovim lošim snalaženjem na ovaj pritisak. 

66. minut - Bio je to još jedan dobar centaršut Jojića sa ugla. Crno-beli su bili viši u vazduhu, usledio je šut Miletića koji je završio u prečku, ali je lopta samo skliznula na nogu Nathu kome nije bilo teško da izjednači.

65. minut - Goool 1:1, Natho!

64. minut - Terzić u najboljoj prilici za izjednačenje, dozvoljava Šunjinu da se proslavi. Odlično je gađao krilni igrač posle dodavanja Natha kojim je ostavljen "oči u oči" sa golmanom.

62. minut - Poništen gol Rikarda! Sudije su videle ofsajd napadača Partizana, usledio je i protest zbog kojeg mu je pokazan žuti karton.

60. minut - Odlična akcija crno-belih. Izgledalo je sve kao na treningu, u igri "ševe", jer je izmenjeno nekoliko dodavanja iz prve, ali je u jednom trenutku neko od Stanojevićevih igrača bio u ofsajdu.

55. minut - Izmene zasad nisu povećali kvalitet Partizanovog izdanja u Beleku. I dalje je posed na strani crno-belih, samo što taj statistički podatak nije imao uticaj na dešavanja na terenu, a baš nikakav na rezultat.

48. minut - Na drugoj strani isprobao je šut Rikardo, neprecizno, za malo pored gola posle lepog driblinga po levoj strani i ulaska u šesnaesterac Dinama.

47. minut - Šut Smolova po sredini, odbrana Popovića!

46. minut - Crnop-beli u drugo poluvreme ulaze sa izmenjenom ofanzivnom linijom. Ušli su Rikardo, Menig,Terzić i Natho, a izašli su Jović, Baždar, Marković i Milovanović.

Poluvreme

45. minut - Žuti karton za Sulakvelidzea.

44. minut - Sulakvelidze se u kontri Dinama našao pred Popovićem, ali je odlučio da šutira iz prve sa ivice kaznenog prostora. Na sreću crno-belih ovaj udarac je završio iznad prečke.

42. minut - Tri Partizanova klinca u špicu zasad nisu pronašla mnogo prostora da bi se razmahali. Ovo je verovatno najkvalitetniji tim na koji su se u svojim karijerama namerili baždar, Jović i Milovanović.

38. minut - Ponovo Jojić sa ugla, ponovo Vujačić glavom skreće lopti putanju, ali opet je završila pored stative.

37. minut - Najbolja šansa za Partizan u kojoj je Marković šutirao sa oko 16 metara, ali je visoki Šunjin prelepom paradom izbio loptu u korner.

33. minut - Jovićev šut sa više od 20 metara prohujao pored leve stative Šunjinovog gola.

30. minut - Još jedan napad Partizana završen je bez ozbiljnog udarca, Marković je bio blizu da proveri kvalitet golmana Šunjina. 

25. minut - Prilika za Smolova! Osvojena je lopta i odmah je pronađen centarfor sa loptom koja je upućena iza leđa Vujačiću. Na sreću, Popović je bio spreman za ovaj pokušaj rivala.

23. minut - Ništa se značajno ne dešava. Borba se vodi između dva kaznena prostora, vidljiva je želja Rusa da iz defanzivnog stava uz dva dodavanja probaju da dođu do situacije za gol.

16. minut - Crno-beli dominiraju od prvog minuta. Posed je ubedljivo na njihovoj strani, ali je rezultat na strani rivala koji je povučen, igra defanzivno sa dva odbrambena bloka ispred svog kaznenog prostora i zasad bez većih problema odoleva pokušajima crno-belih.

9. minut - Velika šansa za crno-bele! Centrirao je Jojić, Vujačić je bio najviši u kaznenom prostoru Dinama, ali je pokušaj glavom završio pored stative. Šteta!

5. minut - Gol Dinama iz slobodnog udarca. Fomin! Lopta se odbila od stative i završila iza leđa Popovića. Očigledno da je bio loše postavljen živi zid, jer udarac je bio snažan, ali je išao po zemlji.

1. Počelo je! Prvi su krenuli s centra igrači Dinama!

 

Fudbaleri Partizana igraju danas meč sa najjačim rivalom u ovom pripremnom periodu na turskoj obali, ekipom moskovskog Dinama. Ruski tim se nalazi na drugoj poziciji u Premijer ligi, sa dva boda zaostatka za vodećim Zenitom, pa boljeg podatka o kvalitetu ovog rivala ne treba ni tražiti.

Oni su se tokom zimskog prelaznog roka dodatno pojačali dovođenjem Fjodora Smolova iz Lokomotive. Crno-beli ni ovu utakmicu neće odigrati u najjačem sastavu, jer će nedostajati standardni štoper Siniša Saničanin. Umesto njega očekivano zaigraće Nemanja Miletić, ali nije to jedina promena.

Trener Aleksandar Stanojević odlučio je da na ovoj utakmici isproba formaciju 4-4-2 sa dvojicom izrazitih špic igrača iz svoje omladinske škole - 18-godišnjim Samedom Baždarom i godinu dana starijim Markom Milovanovićem.

Obe ekipe će morati da se suoče i sa teškim terenom za igrom, budući da je tokom prepodnevnih sati padala jaka kiša uz olujni vetar.

Važno je napomenuti da je današnji izgled ekipe Dinama kreiran od dvojice Srba - sportskog direktora Željka Buvača i kondicionog stručnjaka Andre Milutinovića. 

Ostanite uz nas i pratite iz minuta u minut šta se dešava u Beleku na ovom pripremnom meču Partizana.

Partizan: Popović - Živković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić  Jović, Marković - Baždar, Rikardo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike