Hrvati ostali bez selektora u košarci! Mršić ide u Španiju

19.01.2022

14:29

0

Autor: 24sedam

Prihvatio je poziv Breogana

Hrvati ostali bez selektora u košarci! Mršić ide u Španiju
image - Copyright Fiba.basketball

Ono o čemu se nagađalo proteklih nekoliko dana, sad je postalo zvanično – Veljko Mršić više nije selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske. Na zvaničnim stranicama Saveza stoji da je sporazumno raskinut ugovor Košarkaškog saveza Hrvatske i Mršića koji je bio na klupi nacionalnog tima 2019. godine.

- Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i velikom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj saradnji. Ovim putem bih mu poželeo puno uspeha u budućim poslovnim angažmanima - izjavio je predsednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora sa selektorom.

Donedavni selektor Veljko Mršić zahvalio se HKS-u.

- Posle gotovo tri godine dobre saradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom poverenju koje je rezultiralo uspešnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo određeno kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvalnost ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, ljudima u Savezu i stručnom štabu na podršci, a celoj reprezentaciji želim puno uspeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svetskom prvenstvu - rekao je Mršić.

Mršić će karijeru nastaviti u španskoj ACB ligi budući da je na njegovu adresu stigao poziv Breogana koji je i prihvatio.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike