Sonja i Nikola ispred svih! Košarkaški savez Srbije proglasio najbolje u 2021. godini (FOTO, VIDEO)

11.01.2022

11:51

0

Autor: 24sedam

Neke velike dileme zaista nije bilo, Vasićka i Jokić obeležili su godinu iza nas

Sonja i Nikola ispred svih! Košarkaški savez Srbije proglasio najbolje u 2021. godini (FOTO, VIDEO)
_P7I4538 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Košarkaški savez Srbije izabrao je najbolje pojedince u 2021. godini.

Na prigodnoj svečanosti, prizanje je, baš kao što se moglo očekivati, pripalo Sonji Vasić i Nikoli Jokiću.

Sonja je prošle godine osvojila titulu prvaka Evrope i sa reprezentacijom Srbije zauzela četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Upravo nakon ovog takmičenja odlučila je da završi svoju bogatu igračku karijeru.

Nikola Jokić je zvanje najboljeg zaslužio maestralnim partijama u dresu Denvera, koje su ga dovele do titule najkorisnijeg igrača regularnog dela takmičenja (MVP).

Svečanosti su prisustvovali selektor Svetislav Pešić, predsednik KSS Predragd Danilović, direktor košarkaške reprezentacije Dragan Tarlać, potpredsednica KSS Ana Joković i potpredsednik Zlatko Bolić.

Ispred KK Partizan tu su predsednik Ostoja Mijailović, Dragan Todorić i Mlađan Šilobad, a ispred KK Crvena zvezda Novi sportski direktor Milan Dozet i direktor Nemanja Vasiljević.

Prisutnima se obratio predsednik KSS malo je "pecnuo" košarkaše, ali i pohvalio njihove koleginice po reprezentativnom dresu.

- Molim vas za veliki aplauz za naše košarakašice, iamle su sjajnu sezonu uprkos teškom rasporedu. Muška reprezentacija nije zaslužila aplauze jer se nije plasirala na OI, ali dobro, to je sport. Država nam je mnogo pomogla - rekao je Danilović.

Nagradu je u ime Nikole Jokića primio jegov otac Branimir, a as Denvera se obratio putem video-linka.

- Žao mi je što ne mogu da budem tu s vama. Želim da se zahvalim Košarkakom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prethodnoj godini. Znajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod to je velika čast i veliko zadovoljstvo. Mnoge legende našeg sporta su dobijale ovu nagradu, ovo je novi postrek za mene, da napredujem i budem bolji. Želim vam svima uspešun 2022. godinu, mnogo zdavlja i samo zdravlja. To je najbitinije - rekao je Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike