Proradio Rade! Nova godina, novi Zagorac

04.01.2022

14:37

0

Mogli ste u Areni gotovo da opipate želju navijača da kapiten crno-belih odigra dobru utakmicu. I to se i dogodilo

Proradio Rade! Nova godina, novi Zagorac
radeee - Copyright ABA liga/Dragana Stjepanović

Nova godina, novi Rade Zagorac

Prvi napad protiv Zadra - dva poena. Drugi napad - trojka. Kao da je želeo da od 2022. okrene novi list. Mogli ste u Areni gotovo da opipate želju navijača da kapiten crno-belih odigra dobru utakmicu. I to se i dogodilo. Svaki njegov potez propratili su duplo snažniji aplauzi sa tribina od ostalih. Radi se o kapitenu. A Zagorac je protiv Zadra u AdmiralBet ABA ligi odigrao kapitenski.

Imao je mnogo uspona i padova Zagorac u poslednje dve sezone. Posebno teško breme palo je na njega dolaskom Željka Obradovića i odlaskom Novice Veličkovića. Trebalo je da pokaže snagu "domaćeg igrača", "velikog partizanovca" i kapitena kluba u koji je došlo mnogo jakih, stranih imena.

Ne može se reći da je do sada bio savršen, čak je na jednoj utakmici bio i "smenjen" sa te uloge kada je Nemanja Dangubić izabran za kapitena, ali brzo se Zagorac vratio u ulogu, počeo da igra bolje i odigrao onako kako zna protiv Zadra.

Nije hrvatski klub najjači mogući protivnik, naravno, ali partija od 17 poena (5/5 za dva, 2/2 za tri i 1/1 sa penala) je nešto što svaki navijač želi da vidi od Zagorca iz utakmice u utakmicu. Pored svega toga zabeležio je i tri skoka, jednu asistenciju i čak tri ukradene lopte. Ukupan indeks - 23.

Da Zagorac nije blistao ove sezone govore podaci da je ubacio četiri poena FMP-u, Igokei, Cedeviti i Mornaru, a protiv Budućnosti je zabeležio samo jedan poen. Protiv FMP-a i Cedevite Partizan je bio u minusu sa poenima kada je kapiten bio na terenu.

Ali, reči trenera Željka Obradovića da "Rade nije zaboravio da igra košarku" možda i najbolje opisuju celu situaciju posle 17 datih poena. 

- Mogu samo da izrazim zadovoljstvo što je Rade ovako odigrao. Teško se igra utakmica da se ne promaši nijedna lopta, ali je još važnije kako se bacao po parketu, asistirao je saigračima. Nije zaboravio da igra košarku. Mnogo su bitnije ove druge stvari – rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Zagorac nije ubacio 17 poena na Jadranu još od 31. oktobra 2020. godine kada je toliko ubacio Igokei. U sezoni 2019/2020 najviše je dao 16 poena, Krki. Dakle, kada se uzme celokupan utisak, Zagorac je odigrao jednu od boljih utakmica u poslednje dve-tri godine. I sada se navijači nadaju da je Rade - proradio! I da će slično nastaviti u narednim izazovima.

Da li je kapiten Zagorac ovako probio led? Može li da nastavi sa ovakvim partijama? Deo odgovora dobićemo već sutra od 18.45 kada Partizan čeka Split.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike