Jokić ispričao kako mu je propao transfer iz Mege u Barselonu: Došli da me gledaju, a ja očajan! Miloje me pita "Joka, koji ti je"

01.01.2022

13:19

0

Autor: 24sedam

Jokić ispričao kako mu je propao transfer iz Mege u Barselonu: Došli da me gledaju, a ja očajan! Miloje me pita "Joka, koji ti je"
Tan2021-10-23_6248744_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Najbolji igrač NBA za prošlu sezonu Nikola Jokić rekao je u novogdišnjem intervjuu za Arena Sport TV da nije sve bilo idilično između njega sa jedne i NBA i života u SAD sa druge strane. MVP priznaje da je ponekad pomišljao da se vrati kući, u ekipu Mege iz koje je mogao da krene i put Barselone.

Sve je ipak, pokvarila njegova slaba igra protiv Cedeveti kada su emisari katalonaskog kluba došli da ga gledaju.

- Tokom karijere sam promenio svega dva kluba, a tek u drugoj godini boravka u Megi sam počeo da razmišljam kako bih možda mogao da živim od košarke. Došla je tada ponuda Barselone, ali sam ja odigrao jako loše protiv Cedevite i oni su želeli još malo da sačekaju. Sećam se da mi je na poluvremenu te utakmice trener Dejan Milojević rekao: 'Joka, j....e, koji ti je?". Ali eto, ispostavilo se da je to bilo dobro, jer je onda došla ponuda Denvera - istakao je Jokić u intervjuu za Arena Sport TV, ali i prisetio da po dolasku u Ameriku nije baš sve bilo idealno:

Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki
 

- Kad sam došao ovde odmah sam hteo da idem kući. Prva nedelja treninga, a oko mene snažni i jaki igrači, kucaju… Nisam znao jezik, morao sam da menjam navike i mislim da sam poslednju koka kolu popio u avionu kad sam dolazio u Ameriku, a dnevno sam do tada pio dve ili tri litre. Mnogo mi je pomogao pomoćni trener Ognjen Stojaković sa kojim sam se u početku svađao, bilo je situacija kad nismo ni razgovarali, a danas znam da je on među najzaslužnijima za ovo što sam postigao.

Jokić je u NBA stigao nekako "ispod radara", ali je iz godine u godinu njegova karijera išla samo uzlaznom putanjom.

Profimedia
 

- U NBA sam već sedmu godinu i u početku nisam ulazio na parket, pa sam onda igrao samo u 'garbidž tajmu', posle toga su se povredili neki igrači i ja sam dobio priliku da igram koju sam iskoristi, ušao sam u prvu petorku, onda iz nje ispao, pa ponovo ušao… Rekao bih neka normalna uzlazna putanja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike