Pokuševski prestigao i legendarnog O'Nila! Solidna partija u bitnoj pobedi

01.01.2022

08:15

0

Mladi srpski centar je jedini Srbin koji je igrao noćas

Pokuševski prestigao i legendarnog O'Nila! Solidna partija u bitnoj pobedi
pokuševski - Copyright Tanjug/AP

Jedini srpski košarkaš koji je igrao u novogodišnjoj noći u NBA ligi je Aleksej Pokuševski i upisao je dobru partiju u pobedi  Oklahoma Sitija nad Njujorkom sa 95:80.

Pokuševski je upisao 6 poena i 8 skokova, dok je najefikasniji bio Šej Gildžus-Aleksander sa 23 poena, dok je Eron Vigins dodao 13 poena.

 

 

Pored šest poena, Pokuševski je zabeležio i osam skokova, te je po tome prestigao Adama Morisona, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, ali i legendarnog Šekila O'Nila.

Naime, Pokuševski je uspeo da svega pet dana nakon 20. rođendana stigne do 500. poena u NBA ligi, što je Šekil dostigao tek 297 dana posle 20. rođendana.

Takođe, srpski centar je treći najmlađi u istoriji NBA lige koji je došao do pomenutog košgeterskog učinka, jer su u "klub" 500 pre njega uspeli da uđu samo Endrju Bajnam (sa 19 godina i 107 dana) i Edi Kari (19 godina, 334 dana).

Kod Niksa su se istakli Ar-Džej Beret sa 26 poena i i Ajzea Kvikli sa 11 poena.

U kovid protokolima je i Boban Marjanović, a njegovi Dalas Meveriksi su bili bolji Sakramento Kingsa sa 112:96. Najbolji je bio Kristaps Porzingis sa 24 poena, Džejlen Branson je upisao poen manje. 

Tajris Haliburton predvodio je Kingse sa 17 poena, a Marvin Begli je dodao dva manje.

Juta je kod kuće bila bolja od Minesote rezultatom 120:108, uz sjajnu partiju i 39 poena Donovana Mičela. Odličan je bio i Bojan Bogdanović, koji je upisao 24 poena, a Rudi Gober je utakmicu završio sa 14 poena i 16 skokova.

Za Timbervulvse je Entoni Edvards imao 26 poena, a Malik Bizli je dodao 22 poena.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike